Øjenvipper
Skønhed

3 tips til dig, der vil have længere øjenvipper

5. august 2013
Af Charlotte Hallbæck 08/05/2013 - 00:00
Går du med drømmen om at forvandle dine korte, kedelige øjenvipper til lange, fyldige vipper i bedste Bambi-stil? Få makeupartistens råd til gode smutveje på vippefronten

Er du træt af, at dine øjenvipper mere ligner korte stride børster end lange, fyldige Bambivipper? Du behøver faktisk ikke stille dig tilfreds med dét, naturen har givet dig, for der er sket meget på øjenvippefronten de sidste år, forklarer makeupartist Sandie Winkel.

- Der er rigtig mange muligheder for at få længere øjenvipper i dag. F.eks. er de nye øjenvippeserums virkelig effektive, og du kan faktisk se en mærkbar forskel allerede efter et nogle uger. Og ellers er der jo altid falske øjenvipper og lash extensions, siger hun.

Her får du Sandie Winkels bud på 3 måder, du kan give dine øjenvipper et hurtigt boost på:

1. Prøv et af de nye øjenvippeserums
Det aktive serum stimulerer vipperødderne og virker forlængende på vippernes vækstfase. Vipperne vil, i de fleste tilfælde, vokse sig længere, tættere, mørkere og mere buede og dermed give dig længere øjenvipper.
Serummet skal blot påføres én gang dagligt. Efter at du har renset din makeup af om aftenen, så lægges den langs vippekanten på de øverste øjenvipper.

Læs også: Chefredaktør Camilla Kjems har testet øjenvippeserums - se forskellen på hendes blog her

- Det er rigtig nemt at påføre serummet en gang om dagen, og du kan selv gøre det derhjemme. Det er meget lidt tid, man bruger, i forhold til den store effekt, det giver, siger hun

Dog kræver metoden lidt mere tålmodighed, da de første synlige resultater først ses efter 4-6 uger.

- Og så skal man vide, at når man stopper med at bruge serummet, stopper effekten også, og da man – ligesom med håret – har en naturlig udskiftning i vipperne, vil de nye lange vipper altså falde af igen på et tidspunkt, siger Sandie Winkel.

2. Få eyelash- extensions
Ved eyelash extensions får man påsat falske vipper, som du har valgt i starten af sessionen (der er forskellige længder), hvorefter de påsættes én for én med lim.

- Fordelen ved metoden er, at man helt slipper for at bruge mascara samt vippebukker. Men til gengæld skal du komme igen ca. hver tredje uge for at få en påfyldning, siger Sandie Winkel.

Til gengæld advarer hun om, at eyelash extensions har en enkelt ulempe:

- Mange vil føle sig nøgne (eller i hvert fald med små korte vipper), hvis de får taget deres eyelash extensions af igen, da man hurtigt vender sig til at have lange, tætte vipper, siger hun.

Læs også: Se makeupbommerten der gør dig 5 år ældre

3. Brug falske øjenvipper
Falske øjenvipper er et engangsshow, dvs. at man tager dem på om morgenen eller inden en fest, og så tager man dem af igen, når man går i seng. Der er altså ikke noget permanent eller semi-permanent over falske vipper.

-Det er en billig måde at få længere øjenvipper på og så kan man samtidig få lov at skeje lidt ekstra ud, da der både findes varianter med glimmer, med fjer og i et hav af farver, siger makeupartisten, der dog samtidig påpeger, at man skal være opmærksom op, at det let kan komme til at se for voldsomt ud.

- Start evt. blot med at sætte et par ekstra øjenvipper på ved yderste øjenkrog for på den måde at få løftet øjet lidt.

Læs også