https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/skoenhed/makeup-og-hudpleje/2012/11/1247-se-makeupbommerten-der-goer-dig-5-aar-aeldre/1247-makeupbommert-art.jpg
Skønhed

Se makeupbommerten der gør dig 5 år ældre

11. juli 2015
Tirsdag d.14. juli 2015- af Charlotte Hallbæck Foto: Pantherstock
Mange kvinder ser ældre ud, fordi de lægger mascaraen forkert, mener en makeupartist

Manglende søvn, stress og rande under øjnene - der er vist ingen tvivl om, at makeup er mange kvinders redningsudstyr i en travl hverdag. Lidt blush kan friske kinderne op og give glød, en highlighter kan fremhæve de smukkeste træk, og en eyeliner kan give dig et sofistikeret look. Men bruger du din makeup forkert, kan den faktisk også gøre dig mindre smuk - og endda ældre at se på.

Hollywoods kendte kvinder før og nu - se de vilde forvandlinger

En almindelig fejl blandt kvinder
- Der er mange kvinder, som ser ældre ud end de egentlig er, på grund af måden, de lægger mascara, siger Karim Sattar, der er international makeupartist for The Body Shop til det norske site kk.no.

Sort mascara på de nederste øjenvipper kan nemlig gøre dig fem år ældre at se på, hvis ikke du lægger den korrekt.

Tynger ansigtet ned
Det er nemlig sådan, at "sorte edderkoppevipper" på de nederste øjenvipper tynger dit ansigt nedad og får dig til at se træt og slidt ud.

- Alt, som trækker fokus ned, vil få dig til at se ældre ud. Det tynger hele ansigtet, og du vil se ældre ud end er, forklarer Karim Sattar.

Verdens smukkeste kvinder - er de for tynde? Se billederne og døm selv

Køb to mascaraer
Så vil du se yngre ud end du er, bør du droppe mascaraen på de nederste vipper. Men hvis du føler dig for nøgen uden noget under øjet, er det bedst at købe endnu en mascara:

- Jeg anbefaler alle at kombinere en sort og en brun mascara. En mørk til de øverste vipper og en lysere til de nederste, siger Karim Sattar.

Kilde: kk.no

Dette er en artikel fra 2012, som vi har genpubliceret

Læs også