ung kvinde
Makeup

Øjenfarve: Se, hvilke øjenskyggefarver, der passer bedst til dine øjne

22. august 2019
af Lene Huusmann
foto: Pantermedia
Smukke, strålende og klare øjne, - ja tak. Hemmeligheden hertil er farverne i din makeup. Find den nuance, der fremhæver din øjenfarve bedst. Vi lærer dig kunsten lige her.

Du beundrer måske andre for deres funklende øjne, men bare rolig, du kan sagtens selv gøre dem kunsten efter. Hele hemmeligheden ligger i at arbejde med kontraster – din øjenfarve versus din øjenskygge. Find din øjenfarves kontrastfarve og se, hvilken forskel det gør i den måde, du kan få dine øjne til at stråle på.

 

Brune øjne

Lad os starte med den vel nok mest tricky farve – brun. Denne øjenfarve er lidt svær, da den egentlig ikke har en kontrastfarve. Her er det mere huskeregler, vi skal have fat i. Der er forskel på lysebrune øjne og mørkebrune øjne. De lysebrune øjne fremhæves af blålige nuancer og de mørkebrune af grønlige nuancer.

Lysebrune øjne – gå efter:

Lilla

 

Indigo

 

Mørkebrune øjne – gå efter:

Olivengrøn

 

Blomme

 

Gul

 

 

Grønne øjne

Tør du kaste dig ud i din kontrastfarve, så skal du kaste dig ud i de rødlige nuancer. Det lyder måske lidt voldsomt, men afhængig af om dine øjne er grønblå, grønbrune eller klart grønne, så vælg mellem de rødlige varme toner

Grønne øjne – gå efter:

Bronze

 

Rødlige, varme toner

 

Varme brune farver

 

LÆS OGSÅ: 7 gode råd - få styr på din øjenskygge

 

Blå øjne

De blå øjne har kontrastfarven orange – frygt ej, du kan bruge mange andre nuancer som ligger op af de orange toner, såsom kobber, bronze, fersken, osv.

De blå øjne kan gradbøjes en del, så lad os være mere specifikke her;

Lyseblå, mørkeblå og blågrønne øjne går godt med varme nuancer

Blåbrune øjne kan bevæge sig mere over i de køligere toner.

Blå øjne – gå efter:

Gul

 

Bronze/kobber

 

Orange

 

Mørkebrun

 

Varm rødlig