Makeup og skønhedsprodukter behøver ikke alle at være dyre.
Skønhed

Makeup og skønhedsprodukter: Se, hvor du kan spare - og hvor du må ofre lidt

19. januar 2017
af Christina Forsberg
Man kan sagtens spendere tusindevis af kroner på makeup og skønhedsprodukter, men det behøver man altså ikke!

I kender det godt: Man står i butikken med to næsten ens produkter. Det ene koster spidsen af en jetjager. Den anden er ikke så pæn, men langt billigere.

Kan det dyre produkt så meget mere end den billige?

Ikke nødvendigvis. På den anden side er der nogle produkter, hvor det faktisk godt kan betale sig at bruge lidt ekstra.

Forvirret? Det forstår vi godt!

Derfor får du her en guide til, hvornår det kan betale sig at spendere og hvor vi lige så godt kan spare.

Læs også: Læsernes makeup favoritter

Ingen makeup uden mascara – spar!

Vi er mange, der bruger mascara hver dag, og heldigvis behøver vi ikke købe de dyreste! Der findes masser af gode, billige mascaraer på makeup-hylden, så her kan du frit finde din favorit. Det er i stedet ofte konsistensen og børsten, der afgør, om en mascara er noget for dig.

Vi er vilde med denne klassiker fra Max Faxtor.

https://imgix.femina.dk/mascara_spar.jpg

Eyeliner – spar!

Her kan du sagtens spare på dine penge – de prisvenlige er generelt lige så gode, som de dyrere, og også blandt de billige kan du finde eyelinere, der giver god farve og holdbarhed. Og ønsker du en mode-pangfarve er det endnu en grund til at vælge en billigere, da du måske ikke vil gå med den så ofte.

Køb f.eks. Dr. Hauschka her:

https://imgix.femina.dk/dr-hauschka-kajal-eyeliner-115-g-vaelg-farve-0.jpg

Ansigtsrens/makeupfjerner – spar!

Som tommelfingerregel kan du sige, at alt hvad der sidder på din hud i længere tid (makeup undtaget), er værd at ofre lidt mere på - men alt, hvad du hurtigt skyller eller tager af, behøver du ikke bruge så meget på. Du kan få mange gode, skånsomme renseprodukter til billige penge.

Køb f.eks. Anian her:

https://imgix.femina.dk/anian_q.jpg

Neglelak – spar!

Langt de fleste neglelakker bliver lavet på samme måde, så her er det farven (og børsten) du skal gå efter. Ofte har de dyre mærker nogle fantastiske farver, men de billigere mærker kan også godt følge med, dvs. når Chanel smider en ny nuance på hylderne, kan du godt regne med at kunne finde noget lignende til meget mere budgetvenlige priser, straks efter.

Maybelline har det vildeste udvalg af farver - vi er glade for denne her:

https://imgix.femina.dk/maybelline_q.jpg

Shampoo/balsam – spar!

Med mindre du har et specifikt problem eller fx en særlig sensitiv hovedbund, er der ingen grund til at gå efter de meget dyre produkter, når det gælder shampoo og balsam! Vælg trygt en billig version - der bliver lavet mange billige, virksomme og skånsomme hårrenseprodukter.

Køb f.eks. L'Oréal her:

https://imgix.femina.dk/loreal_q.jpg

Hårspray – spar!

Der er grund til, L’Oréals Elnett er en yndet hårspray hos mange kvinder (og professionelle hårstylister!) - den er god og den er billig - og generelt behøver du ikke kaste de store knaster efter en god hårlak. Dog koster det lidt ekstra, hvis du vil have en, der f.eks. er økologisk eller lavet af helt naturlige ingredienser.

Køb L'Oréal's ikoniske hårlak her:

https://imgix.femina.dk/loreal_haarspray.jpg

Lipgloss/læbepomade – spar!

En god, naturlig og virksom læbepomade behøver ikke at koste en bondegård. Kig efter en med så naturlige ingredienser som muligt, da du jo næsten ”spiser” den.

https://imgix.femina.dk/rosebud_q.jpg

Creme (dag- og natcreme) og serum – spendér!

Hvis du virkelig vil have noget, der batter på huden, f.eks. minimerer rynker, solskader, pigmentforandringer osv. må du investere lidt flere penge, da det koster at forske i, hvordan huden holdes spændstig og frisk. Dette betyder ikke, at du ikke kan få gode billige cremer, men har din hud brug for det ”ekstra”, bør du kigge efter de dyrere mærker.

Køb f.eks. Biotherm her:

https://imgix.femina.dk/biotherm_q.jpg

Blush – spendér!

En blush holder i virkelig lang tid, og en god blush i den helt rigtige nuance får os til at se friskere ud og er bare prikken over i'et på makeuppen. For at kunne skabe et naturligt look, er det vigtigt, at din blush har den rette mængde farvepigment i sig, og her kan det oftest betale sig, at betale lidt ekstra - de dyrere er desuden ofte lavet af mere naturlige ingredienser, og det gør jo heller ikke noget.

Jane Iredale har en fantastisk blush her:

https://imgix.femina.dk/jane_iredale_q.jpg

Øjenskygge – spendér!

Man kan få meget billige øjenskygger, og bruger du det ikke ofte, eller vil du eksperimentere med nye farver, så kan de billige godt gå an. MEN her får man altså noget for pengene, hvis man investerer lidt ekstra, for her er der mere pigmentering at få, og det er nemmere at blende og tone ud - og så holder de ofte længere.

https://imgix.femina.dk/the_good_life.jpg

Læbestift – spendér!

Bruger du lidt ekstra på din læbestift får du mere pleje og smukkere indpakning. Og er det ikke værd at ofre lidt ekstra på?

Køb f.eks. Lancôme her:

https://imgix.femina.dk/shade_250.jpg

Læs også: Læg makeup på 5 minutter

Læs også: Dyr makeup: Er det virkelig så godt?

Denne artikel indeholder affiliate-links.

Læs også