Øjenskygge guide 7 gode tips
Skønhed

7 gode råd: Få styr på din øjenskygge

3. februar 2017
af Ahn Line Woo Shing Hai
Øjenskygge kan fremhæve det smukkeste ved dine øjne - se her hvordan.

Hvor svært kan det være? Øjenskygge skal bare smøres ud på øjenlåget, og så er den i skabet! Måske ikke helt, for selv om det er lækkert med lidt farve på øjnene, er der en række faldgrubber, der kan få resultatet til at svinge den helt anden vej.

Få 7 gode råd til hvordan din øjenmakeup bliver endnu flottere.

1. Det rette værktøj til din øjenskygge

De fleste øjenskygger bliver solgt med en medfølgende applikator, og selv om det er smart at kunne friske op on-the-go, er de små, lidt hårde applikatorer svære at arbejde med. En god børste gør det nemmere at arbejde pigmenterne ind i huden gradvist, hvilket også øger holdbarheden af din makeup.

Læs også: Hvilke makeupbørster har du brug for? Få overblikket her

2. Først øjenskygge - så concealer

De fleste af os har allerede fundet ud af, at en god concealer under øjet er guld værd. Det frisker op og skjuler mørke rande. Men husk at lægge din skygge først og derefter concealer, da øjenskyggen nemt drysser og lægger sig oven på concealeren, hvilket gør, at du må skal i gang igen!

3. Lad være med at matche

Den gængse regel, når det kommer til farve, er, at din øjenfarve tager sig bedst ud med en farve fra den modsatte side af farvehjulet. F.eks. ser grønne øjne virkelig smukke ud med en rødbrun skygge, da rød og grøn er komplementærfarver.

Hvis du alligevel vil kaste dig ud i en farve, der minder om din øjenfarve, så vælg en nedtonet nuance, der ikke overdøver farven på din iris.

4. Undgå for meget farve under øjet

Når du laver smokey eyes, er det fristende at overdramatisere looket med en masse farve under øjet, men når øjet så at sige bliver for tungt i bunden, kommer du nemt til at se mere træt ud, end du er. Det er derfor et godt tip at nøjes med en smal linje lige under vippekanten.

5. Husk at tone farven ud

Det ser altid lækkert ud at mikse forskellige nuancer, men hvis linjen mellem to farver er for markant, ser det sjusket og ufærdigt ud. Derfor skal du huske at blende farverne godt ud, så overgangen bliver blød og naturlig. Brug en god børste til formålet, det giver det bedste resultat.

Læs også: Makeup & skønhedsprodukter: Her kan du spare - og her er det en god idé at investere lidt

6. Perlemor fremhæver rynker

På grund af deres lysreflekterende egenskaber, kan øjenskygger med shine og perlemor nemt øge opmærksomheden på hudens rynker. Har alderen sat sig i huden på øjenlågene, ser det derfor langt mere flatterende ud med en mat finish.

7. Husk kontrasten

Når du nu har fået styr på øjenskyggen, kommer her et sidste tip. For øjenskyggen gør det ikke alene – øjet har også brug for noget kontrast, for at det for alvor kommer til at spille. En mørk mascara og eyeliner rammer øjet ind, mens øjenskyggen åbner det.

Psst...Er du i tvivl om, hvordan du lægger de forskellige nuancer, der gerne findes i øjenskygge-paletter, så følg instruktionerne herunder!

Øjenskygge guide

Læs også