Julepynt af gamle bøger
Stil

Lav unik julepynt af gamle bøger

10. november 2014
af Gaia Rasmussen
Foto: Kira Brandt
Her får du 6 gode idéer til julepynt, som ikke kræver meget andet end en tur forbi bogreolen. Du kan nemlig lave din egen unikke julepynt ud af smukke sider fra gamle aflagte bøger.

Lav julepynt af gamle bøger

Er du også vild med hjemmelavet julepynt? Så sæt en eftermiddag eller to af og giv dig selv lov til at bruge lidt tid på at lave hjemmelavet julepynt.

https://imgix.femina.dk/1445-julepynt-foldet-bog-body.png

Fold en bog

Lav selv den fine harmonikafoldede pynt ved at folde alle siderne i en gammel bog ind mod hinanden – først fra det ene hjørne, så det andet.

Brug paperback eller en anden bog med blød ryg, eller tag ryggen af bogen, inden du limer sammen. Nu har du smukt julepynt til hjemmet.

https://imgix.femina.dk/1445-julepynt-pakker-body.png

Hjemmelavet jul

Kør den samme stil igennem hele julen – også på alle dine pakker. Det ser smukt ud, både når de ligger samlet som her, og når de ligger blandt de andre pakker under træet.

Hold dig til ét farvetema og se, hvad du selv kan få af gode idéer til julepynpynt og materialer. Papæsker fra Tutein & Koch.

https://imgix.femina.dk/1445-julepynt-stjerner_body.png

Decoupage

Dekorér færdigkøbte stjerner med decoupage af gamle bogsider. Hæng pynten på en dør i selskab med et par andre stykker pynt.

https://imgix.femina.dk/1445-julepynt-stjerner-og-fnuller-body_0.png

Stjerneskud

Klip 4-5 stjerner ud af siderne fra en gammel bog, og et par stykker også i sølvkarton. Du kan bruge en skabelon, eller du kan gøre det i fri hånd – det ser sødt ud, at de ikke er helt ens.

Lim stjernerne oven på hinanden, og sæt en kvast af kreppapir forneden, og en snor pyntet med perler foroven.

https://imgix.femina.dk/1445-julepynt-trae-body.png

Stjerne på toppen

Form en klump almindeligt dekorationsler, og stik en plantepind ned i leret. Klip en masse strimler af gamle bogsider i lidt forskellige størrelser, og begynd så at trække dem ned over plantepinden.

Når en strimmel slutter, forsætter du bare med en ny strimmel. Sørg for at få juletræets form tydeligt frem. Klip to stjerner i farvet karton til toppen, og lim dem sammen om spidsen af pinden. Smart og smukt julepynt.

https://imgix.femina.dk/1445-julepynt-kogler-body.png

Julekugler

Lav selv de smukke julekugler i lige de farver, du ønsker.

Du skal bruge:

Farvet papir eller papir fra en gammel bog

Udstansningsmaskine fra Panduro Hobby

Saks og almindelige knappenåle

Flamingo-æg eller runde forme

Farvet karton

Bånd

Start med at udstanse en god bunke små cirkler/ovaler med bølgekant, og klip dem over i to lige store halve. Klip et lille hak i den flade side af cirklen. Sæt de halve cirkler fast i flamingo-ægget med to knappenåle. Start forneden med at fastgøre først fire halve cirkler, og arbejd dig op mod toppen. Afslut med at fastgøre båndet under et topstykke og et blad.

Læs også