Undgå tør hud - hudpleje til tør hud
Hudpleje

Hudpleje - sådan undgår du tør hud

af webredaktionen 6. juli 2017
foto: Panthermedia
Det er vigtigt at passe godt på sin hud, så den kan fungere optimalt. Vores hud har nemlig mange funktioner. Her får du 5 gode hudpleje-råd til tør hud.
Det er sikker ikke noget, du tænker over i det daglige: Din hud er et levende, aktivt organ – faktisk legemets største organ. Hos en voksen kvinde vejer vores hud ca. 3 kg og har en overflade på knap 2 kvadratmeter.   Og det er vigtigt at passe godt på huden, så den kan fungere optimalt. Den har nemlig mange funktioner.

Pas på din hud med den rette hudpleje

Huden danner et beskyttende lag og fungerer som et værn mod udefrakommende kemikalier, bakterier og viruspartikler. Hvis hudens barriere brydes af f.eks overdreven brug af vand og sæbe, vil der ske en øget vandfordampning fra huden, og huden kan blive tør og skællende.   En ”ubehandlet” tør hud kan udvikle sig til eksem, og der er øget risiko for hudinfektion. Så der er altså flere gode grunde til at passe på sin hud.   Savner du en god bodylotion? Find de allerbedste hudpleje-produktet til tør hud lige her.  

Hold huden sund 

En anden vigtig funktion er temperaturregulering. Hvis vi udsættes for kulde, vil hudens små blodkar trække sig sammen og hjælpe os med at holde på varmen.   Modsat vil karrene udvide sig ved udsættelse for varme: Huden bliver rød og afgiver varme. Øget sved vil nedsætte temperaturen yderligere ved fordampningen fra huden. Plejer du din hud på rette vis vil din hud fungere optimalt, og have den bedste forudsætning for at være en sund hud.   

Huden sladrer

Hudens farve og duft røber vores sindstilstand over for omgivelserne. En kold og svedig hånd kan røbe nervøsitet. Rødme på kinderne kan tyde på spænding eller begejstring. Huden har herved sin egen måde at kommunikere på, og kan nogle gange afsløre mere, end vi egentlig ønsker.   Hvor meget pleje din hud har brug for, afhænger af hudens generelle tilstand, din hudtype og vind og vejr. Om vinteren kan der være brug for mere fedtholdige cremer til huden, og om sommeren er det vigtigt at huske at beskytte huden med solcreme.   Generelt gælder det, at jo mere tør huden er, des mere fedtstof har den brug for.    Elsker du solbadning? Her får du gode tips til at passe på din hud i solen.  

5 gode råd mod tør hud

1) Plej huden dagligt med en god nærende creme.   2) Brug solcreme, når du opholder dig i solen.   3) Undgå for hyppig håndvask. Håndvask kan i nogle tilfælde erstattes af desinficerende geler – gerne med glycerin.    4) Undgå gummihandsker.     5) Drik 1-1½ l vand dagligt.