Ribbenssteg til med surt
Mad

Ribbenssteg til med surt

18. marts 2013
af Camilla Zarah Lawes
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Påskefrokosten må gerne byde på et stykke steg, og ribbenssteg med surt er perfekt til anledningen

Ribbenssteg hører til blandt pålægget på et rigtigt frokostbord. Sådan er det bare.

Til julefrokosten er det nemt nok at servere ribbenssteg, for der kan du servere resterne fra julemiddagen. Men til påskefrokosten har du nok ikke en stegt ribbenssteg liggende klar. Her får du derfor en nem opskrift på ribbenssteg med frisk agurkesalat til.

Ribbenssteg med surt

Tid: 25 min. Ovntid: ca. 2 timer
6 pers.

Det skal du bruge til ribbenssteg med surt
900 g ribbenssteg
2 spsk groft salt
Stærk grov sennep
Rugbrød

AGURKESALAT:
1 agurk
2 spsk groft salt
2 dl lager æbleeddike
1 dl vand
80 g sukker
5 sorte peberkorn
2 laurbærblade

LÆS MERE: Lav den perfekte påskefrokost. Få de 7 lækreste opskrifter til påskefrokosten, her

Sådan laver du ribbenssteg med surt
Tænd ovnen på 220 grader.

Rids sværen på din ribbenssteg med en skarp kniv. Drys med salt og steg den midt i ovnen i 15 min. Dæmp varmen til 180 grader, og steg videre i 1 time og 45 min., til din ribbenssteg er gennemstegt - tjek med en spids kniv, at kødsaften er helt klar.

Agurkesalat: Vask agurken og skær den i tynde skiver. Læg dem i et dørslag, drys med salt og lad dem trække i 20 min. Skyl agurkeskiverne i koldt vand og dup dem helt tørre i et viskestykke.

Kog eddike og vand op med sukker, peber, og laurbærblade. Lad lagen koge, til sukkeret er opløst, afkøl let, og hæld over agurkeskiverne.

Servér skiver af ribbenssteg sammen med rugbrød, sennep og agurkesalat.

LÆS MERE: Selvom at det er ribbenssteg, er sprøde svær bedst. Få tip til hvordan du får sprøde svær, her

Læs også