Hovedretter

Gulerodssuppe med flade brød

Gulerodssuppe med flade brød er dejlig, nærende og sund mad med orientalske undertoner. Få opskriften her

Gulerodssuppe er en lækker, krydret og mættende suppe. Du kan komme andre grøntsager i, hvis du vil.

Lav fordejen til brødene dagen før. Selve dejen skal hæve i 2, gerne 3 timer. Til gengæld skal brødene kun bages i 8-10 min.

Gulerodssuppe med flade brød

2 pers.
Tid: Ca. 35 min. for suppen + hævetid for brødet.

Det skal du bruge
Fordej:
1 dl vand
5 g gær
150 g hvedemel

Dej:
10 g gær
1½ dl yoghurt
1 tsk salt
Ca. 225 g hvedemel
Sesamfrø til pynt

Gulerodssuppe:
Lidt smør
1 løg
450-500 g gulerødder
1 mellemstor kartoffel, ca. 100 g
Ca. 6 dl vand
Salt, peber
Lidt spidskommen, koriander og sambal oelek
Citronsaft
Yoghurt
Koriander eller persille

Har du hørt om verdens bedste brød? Det er langtidshævet brød bagt i gryde. Super nemt og lækker og perfekt at servere til en god, varm suppe. Få opskriften her

Sådan laver du de flade brød
Rør lunkent vand, gær og mel sammen, dæk med film og lad det stå ved stuetemperatur til næste dag.

Lun yoghurten i 30 sek. i mikroovnen og rør i fordejen sammen med det øvrige. Ælt sammen og lad dejen hæve i ca. 2-3 timer.

Tænd ovnen på 250 grader. Del dejen i 4 dele, som hver rulles i lidt sesamfrø på et meldrysset bord til aflange brød. Læg på bagepapir og bag i den varme ovn i 8-10 min., til de er hævede og gyldne. Læg i et rent viskestykke til servering.

Sådan laver du gulerodssuppe
Kom lidt smør i en stor gryde og tilsæt hakket løg og skrællede gulerødder og kartoffel, skåret i små stykker. Damp lidt og kom vand og krydderier i. Lad din gulerodssuppe koge i ca. 15 min., til grøntsagerne er møre.

Blend den varme gulerodssuppe, kog op og fortynd den evt. Smag til og server med yoghurt, grønt og flade brød.

Prøv også den populære opskrift på skøn jordskokkesupper fra Claus Meyer

Var det noget med en chokoladedessert? Klik dig igennem galleriet med 25 fristende opskrifter med chokolade

25 opskrifter med chokolade

Læs mere om: