Desserter

Mette Blomsterbergs opskrift på nøddesmåkager

Bag de lækre nøddesmåkager som Mette Blomsterberg har en særlig forkærlighed for: "Jeg elsker disse nøddesmåkager. De stammer fra min læremester Jørgen Søgaard, hvor jeg i min læretid lavede rigtig, rigtig, rigtig mange af dem. Bag rigeligt – de smager fantastisk”

Tid i alt: 30 min

DET SKAL DU BRUGE

250 g mel
200 g smør
1/2 stk. polynesisk vaniljestang
1/2 stk. stødt kanel
100 g sukker

BLANKE NØDDER

40 stk. hele hasselnødkerner
1 spsk. honning
1 spsk. vand

Vil du toppe dine nøddesmåkager med lidt varm chokolade til? Få Mette Blomsterbergs opskrift her

Opskrift - sådan laver du nøddesmåkagerne (ca. 35 stk.)

1. Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det har stuetemperatur, når du går i gang.

2. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas dem sammen med en anelse af sukkeret med kniven, så kornene skilles ad.

3. Rør det hjemmelavede vaniljesukker og sukkeret godt sammen med smør, mel og kanel med en spatel på en røremaskine eller alternativt med en håndmikser med piskeris.

4. Kom dejen i en stofsprøjtepose med en mellemstor, glat tylle og sprøjt dejen ud på en bageplade med bagepapir i små runde kager med diameter som en to-krone. Husk at lave lidt afstand mellem hver, da de udvider sig lidt under bagningen.

5. Forvarm ovnen til 185 grader.

 

Blanke nødder:

1. Varm honning, vand og hele nødder op i en kasserolle i ganske få min., til honningen smelter.

2. Læg en blank nød på hver småkage, og bag i ovnen i 12-16 min., afhængigt af ovnen, til de er gyldne.

3. Opbevar småkagerne i en beholder med tætsluttende låg.

Vil du prøve at bage Mette Blomsterbergs krydderkager også? Her får du opskriften