Hovedretter

Vibber's herlige sild

Denne opskrift vandt 5. præmien i SØNDAGs store sildekonkurrence 2010. Dommernes vurdering: Dejlig dressing og en anderledes karrysild med grønt fyld og spændende brug af Ravigotte sauce. Den bliver populær.

Indsendt af Vibeke Bjørn Hansen, Hvidovre


Til 6 pers.

6 marinerede sild eller kryddersild (2 glas sild)

Prøv også:

Dressing:
6 æg
200 g god mayonnaise (fx pose fra Netto eller Irma)
2½ dl ymer
2 tsk karry (måske mere, alt efter smag og behag)
2 spsk Ravigotte sauce eller sød fransk sennep
2 løg
1 bundt radiser (eller 1 pose)
1 grøn peberfrugt
1 bundt persille
1 lille bakke karse

Skær sildene i mundrette bidder.Hårdkog æggene.

Bland mayonnaise og ymer og smag til med karry og Ravigotte sauce (en sød fransk sennep kan bruges i stedet).

Hak 4 af æggene (brug æggedeleren på kryds og tværs) og gem resten til pynt.

Hak løgene, radiserne, den grønne peber og persillen fint og klip det meste af karsen (gem lidt til pynt). Bland løg, radiser, peberfrugt, persille, karse og hakket æg i dressingen.

Den brogede dressing og sildebidderne lægges lagvis i en skål - begynd og slut med dressingen.

Pynt med ægbåde og karse - og evt. en ekstra radise.


Der var mange versioner af karrysild blandt de indsendte opskrifter. Men denne skilte sig ud. Som Vibeke Bjørn Hansen selv skrev:

"Bemærk venligst, at alle tager mere end én gang - og alle vil have opskriften med hjem."

Læs mere om: