Sildetatar a la Benedict
Indsendt af Per Saul, Aulum
Pr. person:
1 marineret sild
1 kryddersild
2 forårsløg
2 spsk friskhakket persille
1 spsk friskhakket timian
2 tsk kapers
2 tsk dijonsennep
2-3 tsk god mayonnaise
Prøv også:
- 1. præmie: Sild med Sprødstegt sød kartoffel og snapsesky
- 3. præmie: Porsesild
- 4. præmie: Blåbærsild
- 5. præmie: Vibber's herlige sild
Desuden:
1 æg
2-3 spsk hollandaisesauce
1 skive bondebrød
Smør
Frisk brøndkarse til pynt
Dup først de to slags sild med køkkenrulle og skær dem derefter i meget små stykker.
Hak forårsløgene fint og bland dem med persille, timian, hakkede kapers og sennep.
Kom sildestykkerne i og tilsæt mayonnaisen lidt ad gangen, indtil konsistensen er passende.
Tartaren må ikke blive for tynd.
Anbring tartaren i en 5-6 cm høj ringform på en tallerken.
Pocher ægget.
Løft ringformen og læg det pocherede æg forsigtigt oven på tataren. Øs saucen over ægget, og server straks med et smurt stykke bondebrød og lidt brøndkarse.
Sildetatar a la Benedict er både lækker som frokostret og som forret, fx hvis påskemiddagen står på lammekølle.