Hovedretter

Stegte karrysild

Julen byder på mange traditioner – og mange delikatesser. Og silden er en fast gæst på julebordet, men den må gerne komme i nye variationer. Her får du opskriften på smørrebrøds-jomfruen Ida Davidsens stegte karrysild.

Til 2 personer

Til ca. 1½ liter basis-sildelage:

1 liter lagereddike
½ liter vand
½ kg sukker
1 spsk syltekrydderi (uden chili)
1 løg
2 laurbærblade
1 spsk flydende Maggi-krydderi
1 spsk hel sort peber
1 bdt dild

Fremgangsmåde sildelage:

Bring eddike og vand i kog, tilsæt sukker og herefter de øvrige ingredienser.

Kog under låg ca. 30 min. Kan også bruges til sild, agurkesalat og syltede rødbeder

Karrystegte sild:

2 hele sildefileter
4 spsk mel
2 spsk karry
1 æg
4 spsk rasp
Lidt smør og olie
Salt, peber
2 dl sildelage (se overfor)
Løg
Dild

Fremgangsmåde stegte karrysild:

Bland mel og karry, vend sildefileterne heri.

Pisk ægget, vend silden heri og til sidst i rasp.

Steg fileterne i fedtstof et par min. på hver side på en pande.

Drys lidt salt og peber på.

Læg dem i en skål, hæld lagen over og lad dem trække ca. 30 min., inden de serveres lune med hakket løg og dild - og gerne med rugbrød smurt med fedt.

Se også: Klassiske karrysild

Læs mere om: