Hovedretter

Skallet æggesalat

Opskrift: En anderledes æggesalat, med masser af smag - server din æggesalat i æggeskaller, det ser smukt ud på påskebordet

Hjemmelavet æggesalat er virkelig lækkert pålæg på rugbrød. Og når du som her serverer din æggesalat i æggeskaller, pynter den hjemmelavede æggesalat ovenikøbet rigtig flot på påskebordet.

Denne opskrift er lidt anderledes end den traditionelle æggesalat, for den vante mayonnaise er i denne opskrift på æggesalat skiftet ud med en blød gedeost, der giver en dejligt krydret ostesmag til æggesalaten.

Skallet æggesalat

Tid: 25 min.
4 pers.

Det skal du bruge
6 æg
75 g gedeost, smørbar
1 tsk sennep
1 spsk dild
Salt, peber
Rugbrød
Evt. karse eller brøndkarse

LÆS MERE: Få inspiration til flere lækre opskrifter med æg til Påskebordet, SØNDAG har samlet 5 skønne af slagsen, se dem her

Sådan gør du
Kog æggene hårde i 9 min. og lad dem køle af i iskoldt vand. Æggesalaten bliver bedst, hvis æggene er helt afkølede, inden du bruger dem.

Skær toppen af æggene og skrab forsigtigt ægget ud uden at ødelægge skallen - den skal du bruge til at servere din æggesalat i.

Hak selve ægget groft, rør med gedeost, sennep og hakket dild og smag æggesalaten til med salt og peber.

Servér din æggesalat til påskefrokosten i de tomme æggeskaller med ristet brød og lidt frisk kryddergrønt.

LÆS MERE: Hønen eller ægget? Hvis du heller vil have hønen, så prøv denne cremede hønsesalat med lufttørret skinke, det er ren mums

Læs mere om: