Hovedretter

Omelet med røget mørbrad og grønt

Sommer er lig med let mad – både i maven, og hvad angår tid, for vi skal ud og nyde de lyse aftener. Her får du en skøn opskrift på omelet med røget mørbrad og en dejlig salat med sprøde ærteskud

Ærteskud, der er de spæde skud fra ærteplanten, er delikate, sprøde, søde, smukke og saftige - og efter min mening de bedste skud eller spirer, der fås.

Klip skuddene af og kom dem i salaten eller i wokken - intet er så godt og sommerligt som en blanding af friskbælgede ærter, fintsnittede knasende sprøde slik- eller sukkerærter samt ærteskud både i salaten, wokken og pastaretten.

Denne opskrift på omelet følges af en dejlig let sommerlig salat med ærteskud og andre spirer.

Omelet med røget mørbrad og grønt

2 pers.
Tid: 15 min.

Det skal du bruge til omelet med røget mørbrad og grønt

3 æg str. M/L
1 dl vand
Salt, peber
Lidt olie til stegning
½ agurk
150 g røget mørbrad
2 forårsløg
Ærteskud og andre spirer, evt. græskarkernespirer
200 g groft brød, gerne rugbrød

Prøv også: Lækker mørbrad mafioso

Sådan laver du omelet med røget mørbrad og grønt

1. Del æggene og pisk blommer og vand sammen. Krydr med salt og peber. Pisk æggehviderne luftige og stive og vend dem i æggemassen.

2. Pensl en lille pande med slip let-belægning med lidt olie og varm den op. Hæld æggemassen ud herpå, og bag omeletten ved lav varme, til den er stivnet.

3. Skær agurken i skiver og halver dem.

4. Skær mørbraden i tynde skiver.

5. Læg mørbrad, agurk, fintsnittet forårsløg, ærteskud og spirer på den ene halvdel af omeletten og fold den anden henover. Server straks med brød.

Æggekage er en nem og enkel ret. Her får du en skøn opskrift på æggekage med bacon, tomater og ris

Server den lækker dessert med sommerens søde bær! Her får du 15 fristende opskrifter på kager og desserter med sommerbær:

15 kager og desserter med sommerbær