Marinerede kammuslinger og krydrede ris
Hovedretter

Marinerede kammuslinger og krydrede ris

Skal der rigtig lækker mad på bordet i en fart, så er retten her helt perfekt. Her får du opskriften på marinerede kammuslinger og krydrede ris

Tid i alt: 35 min
Antal personer: 2

DET SKAL DU BRUGE

6-8 store kammuslinger
2 tsk. mild karry
½ tsk. brun farin
1 spsk. olivenolie + lidt mere til stegning
2 dl parboiled ris
½ tsk. gurkemeje
Salt og peber
½ rød chili (med el. uden kerner)
2 dl frosne, pillede edamamebønner
2 spsk. tørristede cashewnødder
Sojasauce

TILBEHØR

Sød chilisauce
Evt. frisk koriander

Opskrift - sådan laver du marinerede kammuslinger og krydrede ris

  • Dup kammuslingerne tørre. 
  • Rør karry, farin og 1 spsk. olie sammen og hæld det i en pose. Læg kammuslingerne i, ryst det godt sammen og lad det trække ca. 20 min. 
  • Kog risene tilsat gurkemeje, ½ tsk. salt og hakket chili. 
  • Læg edamamebønnerne i en skål. Hæld kogende vand over og tilsæt lidt salt. Lad det trække 4-5 min. 
  • Vend de nykogte ris og drænede edamamebønner sammen. Lige inden servering vendes nødderne i, og retten toppes evt. med koriander. 
  • Steg kammuslingerne i lidt olie på en meget varm pande, ca. 1 minut på hver side. Krydr med lidt soja og servér straks med chilisauce.

PRØV OGSÅ: Kammuslinger a la Parma

Læs mere om: