Klassisk mørbradgryde
Hovedretter

Klassisk mørbradgryde

Den klassiske mørbradgryde med cocktailpølser, bacon og paprikasauce smager lige så godt i dag som den gjorde tilbage i 70’erne

Mørbradgryde med paprikasauce og cocktailpølser har noget 60'er- og 70'er-nostalgi over sig - men det skal ikke forhindre os i fortsat at servere den lækre gryderet - for klassiske danske ret smager stadig dejligt.

Denne opskrift på mørbradgryde er til 3 til 4 personer, da der er brugt en hel svinemørbrad, men du kan eventuelt lave en lidt mindre portion - eller komme resten af din gryderet i fryseren til en anden dag.

Det skal du bruge til klassisk mørbradgryde

4 skiver bacon
1 løg
1 tsk smør
1 svinemørbrad
200 g cocktailpølser eller 3 bayerske pølser
2 tsk mel
2 tsk paprika
1 stor spsk tomatpuré
Ca. 3 dl vand eller tynd bouillon
1 dl fløde
Salt, peber

Er du vild med mørbradgryde? Her får du 9 forskellige opskrifter med mørbrad

Sådan laver du klassisk mørbradgryde

Skær baconen i bjælker og hak løget. Svits begge dele i smør i en stegegryde.

Afpuds mørbraden og skær den i bøffer, som trykkes med håndroden. Læg dem i gryden og brun dem lidt sammen med pølserne.

Rør melet i sammen med paprika og tomatpuré og tilsæt væden.

Rør rundt, så det hele bliver rørt ud - tilsæt mere væde, hvis det er nødvendigt, og kog din mørbradgryde 4-5 min. Rør fløden retten og smag til.

Kog risene eller tilbered kartoffelmosen - og server til din mørbradgryde.

En retro-ret som klassisk mørbradgryde kalder på en anden retro-dessert: citronfromage! Få opskriften på Camilla Plum citronfromage her