Hovedretter

Kartoffelsuppe med blå ost

Ost er fuld af SMAG, både når du spiser den med brød – og når du kommer den i VARME RETTER, salater eller KAGER. Og der er mange slags at vælge mellem – her har SØNDAGs Louise Dandanell Ørsted taget flere meget forskellige under KÆRLIG BEHANDLING.

Kartoffelsuppe med blå ost
TID: CA. 45 MIN.

Det skal du bruge til kartoffelsuppe med blå ost:

500 g kartofler
2 porrer
2 fed hvidløg
Fedtstof til stegning
6 dl bouillon eller suppe
2 dl mælk
1 dl fløde
150 g Blå Kornblomst eller lign. blåskimmelost
Salt, peber
Purløg

TILMELD DIG SØNDAGS NYHEDSBREV, OG FÅ REDAKTIONENS FAVORITOPSKRIFTER DIREKTE I DIN INDBAKKE!

Sådan laver du kartoffelsuppe med blå ost:

Skræl kartoflerne og skær dem i terninger.

Rens porrerne godt og skær dem i skiver.

Pil og hak hvidløgene.

Sauter kartofler, porrer og hvidløg i varmt fedtstof i en rummelig gryde et par min.

Hæld bouillon over. Lad det koge op, skru ned og kog kartoflerne møre.

Blend grøntsager og suppe, evt. med en stavblender, og hæld den tilbage i gryden.

Kom mælk, fløde og smuldret ost i suppen og varm op under omrøring.

Smag til med salt og peber og server med et drys purløg og lynsnegle til.

TIP: Skal det gå hurtigere, kan du ælte ost og timian i dejen og forme den til boller i stedet for at rulle ud til snegle. De skal bages som sneglene.

BLÅ KORNBLOMST...

er en økologisk, halvfast, cremet skimmelmodnet 60+ ost af gorgonzolatypen.

Produceres efter gamle håndværksmæssige traditioner på Gedsted Mejeri i Vesthimmerland.

 

Vild med ost...? Herunder finder du mange af vores skønne opskrifter på retter med ost:

MAD MED OST

Alcasisk salat med comté-ost

Kartoffelsuppe med blå ost

Kalkun med ricottafyld

TILBEHØR OG DESSERT

Butterdejsstænger

Lynsnegle med gedeost

Ostekage med blåbær

 

Læs mere om: