Kartoffelsuppe med blå ost
Foto: Bjørn Jakobsen
Kartoffelsuppe med blå ost
TID: CA. 45 MIN.
Det skal du bruge til kartoffelsuppe med blå ost:
500 g kartofler
2 porrer
2 fed hvidløg
Fedtstof til stegning
6 dl bouillon eller suppe
2 dl mælk
1 dl fløde
150 g Blå Kornblomst eller lign. blåskimmelost
Salt, peber
Purløg
TILMELD DIG SØNDAGS NYHEDSBREV, OG FÅ REDAKTIONENS FAVORITOPSKRIFTER DIREKTE I DIN INDBAKKE!
Sådan laver du kartoffelsuppe med blå ost:
Skræl kartoflerne og skær dem i terninger.
Rens porrerne godt og skær dem i skiver.
Pil og hak hvidløgene.
Sauter kartofler, porrer og hvidløg i varmt fedtstof i en rummelig gryde et par min.
Hæld bouillon over. Lad det koge op, skru ned og kog kartoflerne møre.
Blend grøntsager og suppe, evt. med en stavblender, og hæld den tilbage i gryden.
Kom mælk, fløde og smuldret ost i suppen og varm op under omrøring.
Smag til med salt og peber og server med et drys purløg og lynsnegle til.
TIP: Skal det gå hurtigere, kan du ælte ost og timian i dejen og forme den til boller i stedet for at rulle ud til snegle. De skal bages som sneglene.
BLÅ KORNBLOMST...
er en økologisk, halvfast, cremet skimmelmodnet 60+ ost af gorgonzolatypen.
Produceres efter gamle håndværksmæssige traditioner på Gedsted Mejeri i Vesthimmerland.
Vild med ost...? Herunder finder du mange af vores skønne opskrifter på retter med ost:
MAD MED OST
Alcasisk salat med comté-ostKartoffelsuppe med blå ost
Kalkun med ricottafyld
TILBEHØR OG DESSERT
ButterdejsstængerLynsnegle med gedeost
Ostekage med blåbær