Hovedretter

Jordbærsalat

Prøv denne lækre, farverige opskrift på jordbærsalat med balsamico, sort peber og blå ost fra bogen "Claus Meyers Salatværksted" der udkom den 26. juni 2009.

Jordbærsalat

Ca. 25 sorte peberkorn
1-2 hoveder radicchio
1 håndfuld rød basilikum, plukket i blade
250 g danske jordbær
1 rødløg

Kernerugbrødscroutoner:
2-3 skiver kernerugbrød
1 spsk. olivenolie
Havsalt

Mere Claus Meyer:

Balsamicodressing:

2 spsk. balsamico
3 spsk. Olivenolie
½ tsk. hakket hvidløg
1 spsk. honning
Havsalt
Friskkværnet sort peber

Topping:
50 g mild blå ost

Fremgangsmåde:

Kom peberkornene i en lille gryde med vand, kog op, hæld vandet fra, og gentag opkogningen med et friskt hold vand yderligere 4 gange. Kogningen gør peberkornene bløde og mildere i smagen.

Skyl raddichiosalaten og basilikummen.

Pluk salatbladene i mindre stykker, og kør begge dele tørre i en salatslynge eller et viskestykke.

Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i grove tern.

Skær løgene i fine både.

Kernerugbrødscrotoner:

Tænd ovnen på 120°. Skær brødet i små tern, og vend dem med olivenolie og lidt salt.

Fordel brødternene på en bageplade med bagepapir, og bag dem helt sprøde i ca. 15-18 minutter afhængigt af størrelsen.

Ryst lidt i pladen undervejs.

Balsamicodressing:

Bland balsamico og olivenolie, og smag til med hvidløg, honning, salt og friskkværnet peber. Hak de våde peberkorn groft med en skarp kniv, og vend dem med jordbærerne og ganske lidt af dressingen.

Vend radicchio, løg og basilikum med resten af dressingen, og arrangér salaten på et fad. Top med jordbærrene, blå ost i små klatter og de sprøde brødcroutoner, og servér med det samme.

Læs mere om: