farsbrød
Hovedretter

Italiensk farsbrød med svampe, mozzarella og bruschetta

Giv det nemme farsbrød masser af velsmag med et italiensk pift med krydderurter og servér sprøde bruschetta med tomat til

Italiensk farsbrød med svampe, mozzarella og bruschetta

Tid: 40 min. 
4 pers.
 
Farsbrød
500 g hakket oksekød- eller kalvekød
1 tsk. salt
Peber
1 spsk. balsamico
½ dl smuldret brødkrumme
100 g kogte linser, evt. fra dåse
250 g svampe, gerne forskellige slags
1 løg
1-2 kviste rosmarin
Olivenolie til bruning
125 g mini-mozzarella
 
 
Bruschetta
4 store skiver brød
4-6 tomater
Frisk basilikum
Groftrevet parmesan
2 tsk. hvid balsamico
Lidt olivenolie 
 
Få 13 numre af SØNDAG leveret med posten - kun 400 kr.
 
PRØV OGSÅ: Farsbrød med kartofler og græsk salat
 

Opskrift - sådan laver du italiensk farsbrød med svampe, mozzarella og bruschetta

1. Varm ovnen op til 200°.
2. Bland kødet med salt og tilsæt peber, balsamico, brødkrummer og kogte linser. Rør farsen sammen, form den til en stor hakkebøf og læg den i et ovnfast fad eller i en stegepande, der kan gå i ovnen. Bag farsbrødet i 20 min. 
3. Rens svampene og skær de største i lidt mindre stykker. Steg dem gyldne i lidt olie sammen med hakket løg og rosmarin.
4. Læg svampe og ost oven på farsbrødet, krydr med salt og peber og bag det i endnu 10 min., til osten er smeltet.
5. Rist brødet. Halvér tomaterne og skrab kernerne ud. Skær tomatkødet i tern og bland det med basilikum, parmesan, balsamico og olie. Fordel tomatblandingen på brødene og servér dem til farsbrødet.