Ida Davidsen: Røget kartoffelmad
Aftensmad

Ida Davidsen: Røget kartoffelmad

25. marts 2013Opdateret 12. april
af Ida Davidsen
Kartoffelmadden er en dansk frokostklassiker, og her pepper Ida Davidsen den op med en "røget" detalje

Ingredienser

  • Rugbrød
  • Smør
  • Kartofler
  • Kyllingelevere
  • Mel, salt, peber
  • Løg
  • Karry
  • Persille

Fremgangsmåde

  1. Til at røge kartofler skal du bruge en røgekasse, der fås i bl.a. jagt- og fiskeudstyrsforretninger.
  2. Kartofler i medium størrelse koges næsten møre i vand med tre gange så meget salt som normalt og røges herefter i ca. 2 timer.
  3. Vend leverne i mel, drys med salt og peber og steg dem møre i smør på panden. Skiv løget og steg det blødt med karry.
  4. Anret kartoffelskiver på smurt rugbrød, læg lune kyllingelevere ovenpå med bløde karrystegte løg og et drys persille øverst.

Ses flere opskrifter på smørrebrød her.

Læs også