Hovedretter

Gulerodssuppe med persilleolie og yoghurt

Her har årstidens grøntsager fået selskab af julens krydderier. Prøv den cremede gulerodssuppe med masser af smag. Her får du opskriften på gulerodssuppe med persilleolie og yoghurt

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 2

DET SKAL DU BRUGE

1 tsk. hel spidskommen
½ tsk. kardemommefrø
½ tsk. fennikelfrø
1 fed hvidløg
1 løg
1 tsk. olivenolie
650 g skrællede gulerødder
¾ liter bouillon
Salt og peber
1 spsk. hakket persille
2 tsk. olivenolie
2 tsk. græsk yoghurt 2 %
150 g groft brød

Opskrift - sådan laver du gulerodssuppe med persilleolie og yoghurt

 
1. Steg spidskommen, kardemommefrø og fennikelfrø på en tør pande, til krydderierne popper.
 
2. Sautér finthakket hvidløg og løg i olien.
 
3. Tilsæt gulerødder i skiver og sautér endnu et par min. 
 
4. Hæld bouillon ved og lad det simre for svag varme under låg i 20 min., til gulerødderne er møre.
 
5. Blend suppen og smag den til med salt og peber.
 
6. Rør persillen sammen med 2 tsk. olie.
 
7. Servér suppen rygende varm med persilleolie og græsk yoghurt på og med brød til. 
 
Energi pr. person: 423 kcal.
Fordelt på: fedt 23 %
protein 14 %
kulhydrat 63 %
 
 
Læs mere om: