Hovedretter

Grøntsagssuppe med ristede kikærter

En god suppe er ikke kun forbeholdt kolde vinterdage. Det smager også fantastisk om sommeren. Her får du opskriften på grøntsagssuppe med ristede kikærter

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 2

DET SKAL DU BRUGE

1 løg
1-2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
2-3 tsk. røget paprika
1 tsk. oregano
1-2 tsk. stødt spids-kommen
1 tsk. stødt koriander
Salt og peber
1 lille squash
1 rød peberfrugt
1 ds. hakkede tomater
3 dl grøntsagsbouillon
1 ds. kogte kikærter (drænet)
Evt. yoghurt naturel
Ca. 2 spsk. hakket persille

TILBEHØR

Naanbrød

Opskrift - sådan laver du grøntsagssuppe med ristede kikærter 

 

1. Pil og hak løget og klar det i 1 spsk. olie. Pres hvidløgene og kom dem op til løgene sammen med paprika, oregano, spidskommen, koriander, salt og peber. Lad det stege ca. 1 min. under omrøring. 
 
2. Skær squash og peberfrugt i tern og kom dem i gryden. Hæld hakkede tomater og bouillon ved. Lad suppen simre under låg i 6-8 min. Smag til med krydderier. 
 
3. Skyl kikærterne og dup dem tørre. Steg dem sprøde i resten af olien. Smag dem til med spidskommen, paprika, salt og peber. 
 
4. Hæld suppen i skåle og pynt med kikærter, yoghurt og hakket persille.