Æble-saltimbocca
Hovedretter

Æble-saltimbocca

Æbler er ikke kun til mellemmåltider og desserter. Den dejlige frugt, der er i sæson nu, er også rigtig gode med kød. Her får du opskriften på æble-saltimbocca.

Tid i alt: 20 min
Antal personer: 2

DET SKAL DU BRUGE

150 g pasta, f.eks. båndpasta
2 kyllingefileter a 125 g
2 skiver lufttørret skinke
4-6 salvieblade
Salt og peber
25 g smør
250 g æbler
1 dl marsala
1 dl bouillon
Persille
10 g parmesan

Opskrift - sådan laver du æble-saltimbocca 

1. Kog pastaen.
 
2. Bank kyllingefileterne flade og læg en skive skinke og 2-3 salvieblade på hver. Krydr med salt og peber og brun kødet i 1 min. på hver side i smør.
 
3. Skær æblerne i tern og steg dem sammen med kødet i nogle minutter. 
 
4. Hæld marsala og bouillon ved og lad det simre i 5 min., til væden er reduceret til det halve.
 
5. Anret pastaen på tallerknerne og læg kyllingen og æbleternene ovenpå. Hæld saucen over og drys hakket persille og revet parmesan over.
 
Energi pr. person: 691 kcal. 
Fordelt på: fedt 25 %, protein 24 %, kulhydrat 44 %, alkohol 7 %
 
 
Læs mere om: