DET SKAL DU BRUGE
500 g fersk torsk
1 spsk. salt, gerne havsalt
1 spsk. rørsukker
DESUDEN
200 g grønkål
2 spsk. salt
5 spsk. hasselnøddeolie el. olivenolie
75 g hasselnødder
1 usprøjtet citron
Opskrift - sådan laver du rimmet torsk med rogn og ristede nødder
1. Læg torsken i et dybt fad, drys den med sukker og salt og stil den på køl i 8 timer.
2. Skær fiskekødet i meget tynde skiver og anret dem på et fad. Dryp olie over.
3. Rist hasselnødderne på en pande, læg dem i et rent viskestykke og gnid nødderne mod hinanden, så skallen ryger af. Hak nødderne groft.
4. Skær citronskallen i tynde strimler. Brug evt. et juliennejern. Skyl og rib grønkålen. Kog kålen i spilkogende og meget saltet vand i 2 min. Skyl kålen i koldt vand, vrid den let og dup den tør.
5. Fordel kålen ved torsken, dryp olie på, drys med nødder og citronskal. Servér straks.
TIP
DAGEN FØR: Drys torsken med sukker og salt og stil den på køl. Rist nødderne og fjern skallen. Rib grønkålen.
OM MORGENEN: Skær torsken i skiver, anret dem og stil på køl. Blanchér kålen og stil den på køl. Skær citronskallen i strimler.
1 TIME FØR: Anret