Forretter

Rimmet torsk med rogn og ristede nødder

En nem og velsmagende forret som ikke tager mange minutter at lave. Få opskriften på rimmet torsk med rogn og ristede nødder her

Forberedelsestid: 8 t
Tid i alt: 10 min
Antal personer: 6

DET SKAL DU BRUGE

500 g fersk torsk
1 spsk. salt, gerne havsalt
1 spsk. rørsukker

DESUDEN

200 g grønkål
2 spsk. salt
5 spsk. hasselnøddeolie el. olivenolie
75 g hasselnødder
1 usprøjtet citron

Opskrift - sådan laver du rimmet torsk med rogn og ristede nødder

1. Læg torsken i et dybt fad, drys den med sukker og salt og stil den på køl i 8 timer. 
2. Skær fiskekødet i meget tynde skiver og anret dem på et fad. Dryp olie over. 
3. Rist hasselnødderne på en pande, læg dem i et rent viskestykke og gnid nødderne mod hinanden, så skallen ryger af. Hak nødderne groft.  
4. Skær citronskallen i tynde strimler. Brug evt. et juliennejern. Skyl og rib grønkålen. Kog kålen i spilkogende og meget saltet vand i 2 min. Skyl kålen i koldt vand, vrid den let og dup den tør. 
5. Fordel kålen ved torsken, dryp olie på, drys med nødder og citronskal. Servér straks.
 
 
TIP
 
DAGEN FØR: Drys torsken med sukker og salt og stil den på køl. Rist nødderne og fjern skallen. Rib grønkålen.
 
OM MORGENEN: Skær torsken i skiver, anret dem og stil på køl. Blanchér kålen og stil den på køl. Skær citronskallen i strimler.
 
1 TIME FØR: Anret
 
Læs mere om: