Blomkålssuppe med grillede kammuslinger
Forretter

Blomkålssuppe med grillede kammuslinger

19. august 2010Opdateret 3. april
af Julie Hey
Kammuslinger er en udsøgt spise, men drukner ofte let i snakken og virakken om andre skaldyr. Men faktisk kræver de meget lidt tilberedelse og går perfekt i spænd med enkelte gode råvarer. Glæd dig til en af havets store guldklumper...

Det skal du bruge (4 pers)

  • 2 små blomkål
  • 1 spsk smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1½ dl sødmælk
  • Salt og peber

TILBEHØR

  • 2 skalotteløg
  • 4 skiver parmaskinke
  • 8 store kammuslinger
  • Olivenolie
  • Brøndkarse til pynt
  • Ristede flute-stykker

Fremgangsmåde

  1. Skyl og rens blomkålshovederne, fjern stokkene og skær blomkålene i mindre buketter.
  2. Smelt smørret i en gryde og tilsæt blomkålsbuketterne. Dæk med vand og kog kålen mør - det tager ca. 12 minutter.
  3. Pil hvidløget og hak det groft.
  4. Blend den kogte blomkål med hvidløg og spæd med lidt kogevand til en ensartet puré.
  5. Hæld puréen i en lille kasserolle og kog den op med sødmælk.
  6. Smag suppen til med salt og peber.
  7. Pil skalotteløget og hak det i fine tern.
  8. Steg parmaskinken sprød på panden og læg det på en rist.
  9. Steg skalotteløget gyldent på panden i et par minutter.
  10. Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle, vend dem i olie og steg på en grillpande ca. 2 minutter på hver side.
  11. Server den varme suppe i et par skåle.

Se flere opskrifter med kammuslinger her.

Læs også