Desserter

Saftig citronkage

En skøn klassiker som sagtens kan tåle et gensyn. Her får du opskriften på saftig citronkage med gul citronglasur.

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 45 min
Antal personer: 8

DET SKAL DU BRUGE

250 g blødt smør + lidt til formen
250 g sukker
4 æg
250 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
2 usprøjtede citroner
1 springform, Ø 24 cm

Gul glasur:

150 g flormelis
Citronsaft
Gul konditorfarve
 

Saftig citronkage med gul citronglasur

Tænd ovnen på 170°. Pisk smør med sukker, og tilsæt æggene 1 ad gangen, mens du pisker. Vend mel med bagepulver og vaniljesukker, og sigt det i dejen under omrøring. Riv skallen fint fra begge citroner i dejen, og tilsæt saften fra 1 citron. Fyld dejen i en smurt springform, og bag den i ovnen i 40-45 minutter. Lad kagen afkøle på en bagerist, og vend evt. bunden i vejret på den. Rør flormelis med lidt citronsaft, og tilsæt gul konditorfarve efter ønske. Rør til en ensartet glasur, og fordel over den afkølede kage. Lad glasuren tørre, og servér kagen skåret ud i ensartede trekantede stykker.
 
 
Læs mere om: