Rocky roads
Desserter

Rocky roads med kiks, skumfidus og nødder

Rocky roads hører juletiden til, og disse med miniskumfiduser, kiks og hasselnødder passer perfekt på konfektfadet.

Forberedelsestid: 20 min

70 g hasselnødder
230 g mørk chokolade 70 %
115 g smør
½ tsk. flydende vanilje
3 dl mini-skumfiduser
70 g mariekiks

8-10 store stykker

SÅDAN LAVER DU ROCKY ROADS

Tænd ovnen på 200°.

Rist hasselnødderne i ovnen i 10 min., til skallen løsner sig, og nødderne er godt ristede. Sæt dem til side og lad dem køle helt af.

Beklæd en form på ca. 20 x 20 cm med bagepapir.

Smelt chokoladen sammen med smørret og rør vaniljen i. Knus mariekiksene let – de må endelig ikke blive til kiksekrummer. Vend kiks, mini-skumfiduser og hasselnødder i chokoladeblandingen.

Fordel blandingen i formen og glat overfladen med en spatel, du har dyppet i koldt vand.

LÆS OGSÅ: Trøfler med kaffe

Sæt formen i køleskabet i et 3-4 timer.

Tag chokoladeblokken op og skær den i lange blokke eller mundrette stykker, alt efter hvad du foretrækker.

Opbevares bedst på køl.