Julekager: Chokoladekage med julekrydderier
Foto: Bjørn Jakobsen
Skønne julekager
Elsker du kage, og kører du lidt træt i kun at spise småkager i julen? På søndag.dk finder du masser af skønne julekager. Prøv for eksempel denne fantastiske julede chokoladekage med julekrydderier.
Chokoladekage med julekrydderier
Tid: 25 min. + bagetid: 30-40 min. + afkøling
8-10 pers.
Det skal du bruge til chokoladekage med julekrydderier
200 g mørk chokolade, 70% kakao
200 g smør
200 g mørk farin
2 æg
Korn fra ½ stang vanilje
1 tsk stødt kardemomme
½ tsk allehånde
½ tsk stødt nellike
1 tsk stødt kanel
150 g hvedemel
½ tsk bagepulver
3 spsk kakao
½-1 dl kogende vand
1 springform, diam. 20 cm
Smør og sukker til formen
PYNT:
100 g mørk chokolade
Guldstøv
Sukkerblomster
Vild med julekager? Klik ind på søndag.dk og lad dig inspirere!
Sådan laver du chokoladekage med julekrydderier
Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad, tilsæt smørret og rør det godt sammen til en ensartet flydende masse. Stil til side.
Pisk farin og æggene godt sammen og rør chokoladeblandingen i. Sigt krydderierne sammen med mel, bagepulver og kakaopulver, og vend i dejen. Juster med vandet til en let, men tyk dej.
Fordel dejen i en smurt og sukkerdrysset rund springform og bag din chokoladekage i en 170 grader varm ovn i 30-40 min. - den må ikke blive for tør. Prøv at stikke i den færdigbagte chokoladekage med en knivspids, der må gerne hænge lidt dej ved.
Afkøl den nybagte chokoladekage.
Smelt chokoladen over vandbad, og pensl den afkølede chokoladekage med et godt tykt lag chokolade og pynt den efter ønske.
Server chokoladekage med julekrydderier sammen med dampende varm gløgg - eller lidt mere nedtonet bare med en god kop kaffe.
Elsker du bare chokolade? Så klik dig igennem det store galleri nedenfor med fantasktiske opskrifter med chokolade: