Desserter

Opskrift på Mette Blomsterbergs hindbærsnitter

Hindbærsnitter smager fantastisk, og de er faktisk ret lette at lave - især med denne opskrift fra Mette Blomsterberg. Her får du Blomsterbergs opskrift på lækre hindbærsnitter, som passer perfekt på kagebordet.

Antal personer: 20 stk

Dej til hindbærsnitter

½ vaniljestang, polynesisk
70 g flormelis
150 g stuetempereret smør
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ dl vand

FYLD

Ca. 200 g hindbærmarmelade

PYNT

Ca. 200 g flormelis
Lidt vand

DRYS

Ca. 20 g usaltede pistaciekerner
Ca. 10 g frysetørrede hindbær

Hindbærsnitter smager helt fantastisk! De sprøde kager med et sødt lag hindbærsyltetøj er helt uimodståelige, og faktisk er de ret nemme at bage selv - især med denne opskrift fra Mette Blomsterberg. Du kan sagtens lave dem dagen før, de skal serveres. På dagen kan du pynte hindbærsnitterne med glasur og frysetørrede bær - og måske endda spiselige blomster. Vi giver dig Mette Blomsterbergs opskrift på hindbærsnitter. 

Sådan ser de smukke hindbærsnitter ud, når de er færdige. 

Skal du holde påskefrokost? Vi har samlet de bedste retter til dit påskebord her

Opskrift: Sådan laver du hindbærsnitter a la Mette Blomsterberg:

1. Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med lidt af flormelissen på bordet med kniven, så kornene skilles ad.

2. Ælt det hjemmelavede vaniljesukker sammen med den resterende flormelis, smør, hvedemel og bagepulver.

3. Kom til sidst vandet i og ælt dejen smidig og glat. Stil dejen i køleskab i ½ time.

4. Tag dejen ud og rul den ud i lidt ekstra mel, til den er ca. 3 mm tyk. Udstik cirkler af dejen, ca. 8 cm i diameter. Du skal bruge 2 dejcirkler pr. hindbærsnitte.

5. Læg de udstukne stykker dej på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 8 min. ved 190 grader. De færdigbagte bunde til hinsbærsnitter må gerne virke lidt halvbagte.

6. Spred halvdelen af de bagte kagecirkler ud på bordet. De skal bruges som bunde til dine hindbærsnitter. Kom 1½ tsk hindbærmarmelade på hver bund. Saml dine hindbærsnitter ved at lægge en kagecirkel ovenpå.

7. Glasur og drys: Hak pistaciekernerne fint. Bland flormelis og vand godt. Smør glasuren på toppen af dine hindbærsnitter og drys dem straks med hakket pistacie og de frysetørrede hindbær. Voila - så har du Mette Blomsterbergs lækre hindbærsnitter.

Vild med hindbærsnitter? Prøv disse skønne brombærsnitter med marcipanbund

Få flere af Mette Blomsterbergs lækre dessertopskrifter i galleriet her:

Galleri: 15 af Mette Blomsterbergs lækre opskrifter