Mette Blomsterbergs opskrift på varm chokolade
Desserter

Mette Blomsterbergs opskrift på varm chokolade

Varm chokolade hører de kolde måneder til. Her får du Mette Blomsterbergs opskrift på en lækker kraftfuld kop varm chokolade

Mette Blomsterbergs opskrift på varm chokolade

Der bliver cirka 5 til 6 kopper varm chokolade ud af denne opskrift

Ingredienser:

50-140 g god mørk chokolade 60 % - se mere nedenfor

1 l letmælk

Ca. 3 dl piskefløde

Ca. 1 tsk stødt kanel

Prøv også: Mexicansk varm chokolade

 

Sådan laver du Mette Blomsterbergs opskrift på varm chokolade

Hak chokoladen fint.

Varm mælken op til ca. 85 grader i en gryde. Tjek med et sukkertermometer.

Sluk for varmen og tilsæt den finthakkede chokolade. Pisk, til det hele er smeltet.

Pisk fløden til en let skum og server den varme chokolade med flødeskum og et lille drys kanel.

Mængden af chokolade er afgørende!

Det er mængden af den mørke chokolade, der afgør, hvor stærk den varme chokolade bliver: 50 g pr. liter har en mild børnevenlig smag. 140 g pr. liter giver en meget koncentreret chokoladesmag.

Galleri: 15 af Mette Blomsterbergs lækre opskrifter