Desserter

Marengs – med lemoncurd og lakrids

Den skønneste dessert med sprøde marengs og frisk lemoncurd er perfekt til gæster. Få opskriften på marengs med lemoncurd og lakrids her.

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 1 t og 30 min
Tid i alt: 2 t
Antal personer: 6

Marengs

6 pasteuriserede æggehvider
300 g sukker
Lidt citronsaft
2 spsk. groft lakridspulver, f.eks. fra Johan Bülow

Lemoncurd

2 blade husblas
3 usprøjtede citroner
2 æg
100 g smør
175 g sukker
1 vaniljestang

Pynt

1 tsk. groft lakridspulver
2 spsk. usaltede pistacie­nødder
 
Pisk æggehvider stive, og pisk sukker i lidt ad gangen, så du får en blank og stiv marengsmasse. Vend citronsaft og lakridspulver i.
 
Tænd ovnen på 140°. Sæt marengsen af i 6 reder med en diameter på 6 cm på en bageplade med bagepapir. Bag dem ca. 1½ time, til kanterne er sprøde og tørre.
 
Sluk for ovnen, og lad marengsrederne blive i ovnen, til de er helt afkølede. 
 
 
Lemoncurd: Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 mintter. Pisk citronsaft, fintrevet citronskal, æg, smør, sukker og vaniljekorn sammen over vandbad, til massen samler sig og tykner let. Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i den varme citroncreme.
 
Sæt den på køl i mindst 1½ time. Pisk lemoncurden igennem med et piskeris, og anret en stor skefuld på hver marengs. Drys med lakridspulver og finthakkede pistacienødder.
 
PRØV OGSÅ: Italiensk marengs