Desserter
Klassens time-kage med appelsin og nødder
Skal der laves kage til mange er klassens time-kagen her helt perfekt. Vi har peppet den op med ekstra lækkerier. Her får du opskriften på klassens time-kage med appelsin og nødder
Tirsdag, 29. januar 2019 - 6:35 - af Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft
Forberedelsestid: 30 min
DET SKAL DU BRUGE
250 g smør
½ dl kakao
250 g sukker
3 æg, str. M/L
Revet skal og saft fra 1 usprøjtet appelsin
1 dl mælk
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
75 g hasselnødder
100 g mørk chokolade
Pynt evt. med lidt kakaoglasur
Opskrift - sådan laver du klassens time-kage med appelsin og nødder
Ca. 20 stykker
1. Varm ovnen op til 180° varmluft.
2. Smelt smørret i en gryde over svag varme sammen med kakaoen. Pisk æg og sukker luftigt. Tilsæt mælk, appelsinsaft og appelsinskal. Rør sigtet hvedemel og bagepulver i dejen.
3. Rør til sidst let afkølet smeltet smør i dejen og hæld den i en smurt bradepande på ca. 20 x 30 cm. Drys hakkede nødder og hakket chokolade over. Bag kagen i 20-25 min.
4. Mærk efter med en strikkepind eller træspyd, om kagen er bagt. Sidder der dej på gaflen, er kagen ikke bagt færdig. Lad kagen køle af og pynt den evt. med glasur.