Hyldeblomst-marmelade
Desserter

Hyldeblomst-marmelade

6. juni 2011Opdateret 5. april
af Julie Hey
Marmeladen serveres til f.eks. ost, men er også fin sammen med pandekager og vaniljeis.

Det skal du bruge

  • Kvaset fra hyldeblomst- saften (ca. 300 g)
  • ½ økologisk vaniljestang (evt. fra Tørsleff)
  • 150 g sukker
  • 2 spsk konc. hyldeblomstsaft
  • Atamon
  • 1 sylteglas med låg

Her bruges kvaset fra hyldeblomstskærmene, så du laver marmeladen sammen med saften.

Fremgangsmåde

  1. Blend hyldeblomstkvaset (inkl. citronskiverne) i 1 min.
  2. Flæk den halve vaniljestang på langs og skrab kornene ud.
  3. Kom det blendede kvas i en gryde med sukker, hyldeblomstsaft, vaniljekorn og -bælg og kog det ind til en ensartet masse ved middel varme i ca. 10 min. under omrøring.
  4. Afkøl marmeladen, fjern vaniljebælgene og hæld marmeladen i atamonskyllede glas.
  5. Serveres til lidt god ost, evt. Tomme de Savoie, eller på en grovbolle ved morgenbordet.

TIP

Den anden halvdel af vaniljestangen kan du anvende til løg- og hyldeblomstkompot eller hyldeblomstsyltede rabarber (se de næste sider).

Se flere opskrifter på marmelade og syltetøj her.

Læs også