hjemmelavet lemoncurd
Desserter

Hjemmelavet lemoncurd + lækker curdlagkage

Lemoncurd er en slags syrlig smør-honning. Lav din egen lemoncurd og brug den i bagværk, kager, på brød eller til glasering. Her får du opskriften på hjemmelavet lemoncurd og en opskrift på en skøn curdlagkage

HJEMMELAVET LEMONCURD

10 min. + køletid.  1 stort patentglas 
 
DU SKAL BRUGE
3 usprøjtede citroner 
200 g sukker 
2 æg
100 g smør 
 
Skær skallen af en enkelt citron i lange brede strimler. Undgå at få den hvide, bitre hinde med. Pres alle citronerne for saft. Kom citronskal, -saft og sukker i en gryde og varm det op under omrøring, til sukkeret smelter. Tilsæt æg, varm massen op og rør konstant rundt i den, til den tykner. Det tager ca. 10 min. Tilsæt smør i tern og rør rundt, til det smelter. Tag citronskallen op og hæld blandingen på et atamonskyllet patentglas. Sæt på køl og lad det stivne. Servér evt. på morgenbrød, til pandekager eller brug det i bagværk.
 
 

CURDLAGKAGE

 
20 min. 6-8 pers. 
 
DU SKAL BRUGE
½ dl lemoncurd 
4 dl piskefløde
1-2 spsk. flormelis 
1 tsk. vaniljesukker 
2 lagkagebunde
3 spsk. limoncello (citronlikør) 
1 dl blåbærsyltetøj  
200 g blåbær
1 usprøjtet citron 
Evt. nødder 
 
Rør lemoncurden ud i ½ dl piskefløde. Pisk resten af piskefløden til skum i en skål. Vend lemoncurdfløden i flødeskummet og smag til med flormelis og vaniljesukker. Dryp lagkagebundene med limoncello og smør dem med blåbærsyltetøj. Læg halvdelen af cremen imellem bundene og dæk top og evt. side med resten af cremen. Pynt med blåbær, revet citronskal og evt. hakkede, ristede nødder.
 
 

 

Læs mere om: