Ingefærkager
Desserter

Hjemmelavede ingefærkager

Disse ingefærkager vil bringe glæde på et hvert julebord. Se her, hvordan du bager dem - og hvordan du kan lave kageblandingen til en sød værtindegave til jul.

Forberedelsestid: 10 min
Tilberedelsestid: 8 min

435 g hvedemel
1 spsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt kanel
¼ tsk. stødt nellike
¼ tsk. revet muskatnød
¾ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
½ tsk. salt
165 g brun farin
140 g blødt smør
1 æggebomme, str. L
1½ tsk. flydende vanilje
170 g mørk sirup

Ca. 48 små ingefærmænd

SÅDAN LAVER DU INGEFÆRKAGER 

Pisk det bløde smør lyst og luftigt. Pisk derefter æggeblomme, vanilje og sirup i smørret. Brug evt. 1 spsk. mælk til at løsne blandingen lidt, hvis den virker for fast.

Hæld dit kagemiks i en anden skål og bland det grundigt. Pisk nu de tørre ingredienser i smørblandingen lidt efter lidt, indtil det hele er mikset godt sammen. Pak dejen ind og lad den hvile på køl i mindst 1 time, men gerne til dagen efter.

Tænd ovnen på 175°.

Rul dejen hurtigt ud, til den er 5-6 mm tyk, og stik figurer ud, som du lægger på bageplader beklædt med bagepapir. Bag kagerne i ca. 8 min., eller til de er begyndt at blive faste, men du stadig kan efterlade et lille mærke på dem.

Lad kagerne køle helt af, før du pynter med glasur.

 

LÆS OGSÅ: Jødekager med lakrids og hindbær

BRUG KAGEBLANDINGEN SOM EN SØD VÆRTINDEGAVE:

Giv bagselv-ingefærmænd som værtindegave i den søde juletid ved at lægge alle de tørre ingredienser i fine lag i et højt smalt glas. Pres godt sammen mellem hvert lag, så de ikke bliver rodet sammen. Bind et fint bånd om glasset med en udstikker og resten af opskriften bundet på: 

Læs mere om: