fragilite
Desserter

Fragilité med kaffecreme

En ægte fransk klassiker fyldt med blødt kaffecreme. Men, vi advarer! Den er (meget) svær at holde fingrene fra. Her får du opskriften på en helt fantastisk fragilité med kaffecreme

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 15 min
Tid i alt: 35 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

75 g mandelmel
150 g flormelis
1 spsk. hvedemel
3 æggehvider
75 g chokoladeknapper
Evt. kandiserede violer, hakkede nødder og/eller tørrede blomster

KAFFECREME

2 spsk. frysetørret kaffe
80 g smør, blødt
50 g flormelis
1 æggeblomme
70 g blød nougat (ved stuetemperatur)

Opskrift - sådan laver du fragilité med kaffecreme

 
1. Tænd ovnen på 190° varmluft.
 
2. Vend mandelmel med sigtet flormelis og hvedemel. Pisk ægge­hviderne stive og fold dem i mandelblandingen. Tegn to cirkler på 20 cm i diameter på et stykke bagepapir. Fordel dejen i cirklerne og glat overfladerne. Bag kagebundene på nederste rille i 15 min. – de skal være gyldne. 
 
3. Drys den ene kagebund med chokoladeknapper og lad dem smelte. Bred forsigtigt chokoladen ud til kanten med en palet eller kniv. Drys evt. med violer, nødder og/eller blomster og lad den tørre. 
 
4. Rør den frysetørrede kaffe op med 1 spsk. kogende vand. Pisk smørret med flormelis, æggeblomme og kaffe. Smag til i styrken og vend nougaten i.       
 
5. Læg den kagebund, der ikke er smurt med chokolade, på et fad med bunden opad og smør den med kaffecremen. Læg den kagebund, du smurte med chokolade, ovenpå (chokoladen skal vende opad) og sæt kagen på køl i et par timer. Servér fragilitéen let afkølet.
 
 
Læs mere om: