cappuccinofudge cheesecake
Desserter

Cappuccinofudge cheesecake

Denne cheesecake med cappuccinofudge smager skønt, og den vil helt sikkert være et hit både som dessert og på kaffebordet.

Sådan laver du cappuccinofudge cheesecake

(15-16 personer)

TID: 50 min. + bagetid

Skal laves dagen i forvejen og gerne op til fire dage før.

Det skal du bruge: 

Bunden:
Ca. 250 g chokoladesmåkager, gerne med chokoladestykker i
180 g groft hakket mørk chokolade
60 g brun farin
6 spsk smeltet smør

Fyld:
4 pakker a 200 g flødeost
180 g sukker
2 spsk hvedemel
2 spsk mørk rom
3 spsk pulverkaffe, evt. 2 spsk
knuste friske kaffebønner
1 spsk vanilje-essens
4 store æg
 

LÆS OGSÅ: Cheesecake med gin-tonic-top 

Topping:
1½ dl creme fraiche 38%
2 spsk sukker
2 tsk vanilje-essens

Glasur:
¾ dl piskefløde
200-300 g god mørk chokolade
½ dl Kahlúa eller anden kaffelikør

KØB et abonnement på SØNDAG – lige nu kan du vælge imellem velkomstgaverne: 2 x Södahl sengesæt eller Clarins skønhedspleje

Sådan gør du:

Knus småkager, chokolade, og brun sukker i en foodprocessor. Tilsæt smørret og lad maskinen køre 1 min. Hæld blandingen i en 24 cm springform. Pak fingrene ind i husholdningsfilm, og pres blandingen op ad siderne og fast på bunden af formen.
Varm ovnen op til 175 grader.
Pisk flødeost og sukker sammen. Tilsæt mel, rom, kaffe og vanilje-essens og bland det godt. Pisk et æg i ad gangen. Hæld blandingen i springformen og bag 1 time. Afkøl i 15 min. Pisk creme fraiche, sukker og vanilje-essens sammen og hæld det over den afkølede, men stadig lune cheesecake. Bag 10 min. Afkøl og stil i køleskabet 3 timer eller mere.
Glasur: Varm piskefløden op til kogepunktet, fjern den fra varmen, og tilsæt grofthakket chokolade og likør. Når glasuren er afkølet og lidt fast, kommes den i en sprøjtepose. Pynt kagen med glasuren.