Tid: 20 min. + afkÞling og bagetid6 smÄ kager
Cheesecake tilbereder du sÄdan her:
Bund:250 g digestivekiks2 spsk. sukker100 g smeltet smÞr Creme:200 g flÞdeost250 g mascarpone80 g rÞrsukkerSkal og saft fra 1 Þkologisk citron6 blade husblasLidt friske timianblade Gelé:8 blade husblasSaft fra 1 Þkologisk citronSaft fra 2 Þkologiske appelsiner100 g sukker4 spsk. gin3 dl tonic Endvidere:6 smÄ udstikkerforme pÄ 7 cm i hÞjden og 5 cm i diameter (eller en springform pÄ 20 cm i diameter) Bunden: Blend kiks med sukker, tilsÊt smÞr og blend godt. Tryk kiksemassen ned i formene. Stil pÄ kÞl. Cremen: RÞr flÞdeost og mascarpone med sukker til en cremet masse. TilsÊt citronskal og -saft. UdblÞd husblassen i koldt vand, ca. 5 min. Vrid den let og smelt den forsigtigt over et vandbad. Lad massen kÞle helt af og pisk den i cremen. Fordel cremen pÄ kiksebundene og stil dem pÄ kÞl i 2 timer. Tag kagerne ud af kÞleskabet og fordel 4-5 timianblade pÄ hver. Gelé: BlÞd husblassen ud i koldt vand. Varm saften fra citronen og appelsinerne i en sauterpande, tilsÊt sukker og skal. Vrid husblassen fri for vÊde og oplÞs den i den varme citrussaft. RÞr gin og tonic i og hÊld geléen over den kolde kage. Stil i kÞleskabet i 2 timer, sÄ den sÊtter sig.
Cheesecake med to slags chokolade er ogsÄ lÊkker. PrÞv selv.