Æbletærte
Desserter

Camilla Plums æbletærte

Camilla Plums æbletærte minder meget om en amerikansk apple pie. Denne æbletærte er fyldt med sprøde æbler og toppet med et flot og dekorativt låg.

En god æbletærte med saftige æbler ude fra haven er der ingen, der kan modstå.

Her får du Camilla Plum opskrifter på den lækre æbletærte med låg. En rigtig god tærte på en kold efterårsdag.

Hvis du skal igang med æbletærte, så læs her hvilke æbler der egner sig til tærte

Camilla Plums æbletærte

TIL CA. 8 PERS.

Det skal du bruge til Camilla Plums æbletærte:

Tærtedej
200 g mel
165 g smør

Fyld
2 kg æbler
200 g sukker, måske mere
Reven skal af 1 citron
1 spsk citronsaft
1 tsk kanel
En smule revet muskatnød
2 spsk hakkede mandler
1 nip salt
En håndfuld tørre blåbær
eller tranebær
2 spsk smør

Få fingrene i de bedste frugter og grøntsager, når Camilla Plum guider til gennem supermarkedets grøntafdeling

Sådan laver du Camilla Plums æbletærte

Hak smør og mel sammen til dejen med en kniv, til det er krummer på størrelse med ærter. Dryp med en lille smule koldt vand, og saml dejen til en kugle. Den skal ikke være våd, men skal kunne samles til en jævn, ikke-klistret dej. Bliver dejen klistret får din tærte ikke sit flotte udseende. Lad den hvile køligt en halv time, inden du fortsætter med tærten.

Rul 60 pct. af dejen til din æbletærte ud til en stor, tynd cirkel, og for en springform eller et dybt ovnfast fad. Lad overskydende dej hænge ud over kanten.

Mens dejen hviler, skrælles og skæres æblerne i både. Hvis æblerne er søde, passer sukkermængden - er de sure, skal der mere til. Bland dem i en skål med sukker, citronsaft og -skal, krydderier og tørrede bær. Læg æblerne i formen, og fordel smørret i små klumper hen over.

Rul resten af dejen ud til et låg til din tærte. Fugt kanten på formen med vand, og læg låget på. Klem kanterne sammen, og skær kanten ren med en skarp kniv. Lav et fint riflet mønster med en gaffel eller knivspids hele vejen rundt i kanten af din æbletærte. Skær 4-5 revner i låget, så dampen kan slippe ud. Resten af dejen kan man lave blomster eller blade af og pynte sin æbletærte fint.

Bag din æbletærte ved 175 grader i ca. 40 min.

Bunden skal være gennembagt og toppen på din æbletærte smukt lysebrun. Server din æbletærte lunken med vaniljeis eller flødeskum - eller som afslutning på måltidet sammen med et stykke lagret cheddareller Gloucestershire-ost.

Er du mere til en æbletærte uden låg, får du her en åben æbletærte med lækker karamel

Psst! Er du helt vild med chokolade? Klik dig igennem galleriet her, og få 25 fantastiske chokoladeopskrifter:

25 opskrifter med chokolade

Du kan købe Camilla Plums bøger HER >>

Artiklen indeholder affiliate links.