bananpandekager med havregryn
Mad

Bananpandekager med havregryn

28. august 2018
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
Her får du en velsmagende variation af den klassiske pandekage. Tyk bananpandekage med havregryn - og så er de ovenikøbet rimeligt sunde
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 250 g banan
  • 3 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • ½ tsk. vaniljepulver

PYNT

  • 150 g græsk yoghurt, 2%
  • 125 g banan
  • 20 g valnødder
  • 40 g karamelsauce

Sådan laver du bananpandekager med havregryn

  1. Blend banan og æg og rør det sammen med havregryn, hvedemel og vanilje. Lad det trække 10 min.
  2. Bag 16 små tykke pandekager på en slip let-pande ved middelvarme.
  3. Anret de lune pandekager på 4 tallerkner og kom en god skefuld yoghurt og skiver af banan på hver. Drys med hakkede nødder og hæld karamelsauce over.

Energi pr. person: 347 kcal. Fordelt på: fedt 28 %, protein 16 %, kulhydrat 56 %

Bananpandekagerne kan fryses, holder sig fint et par dage i køleskab og så kan de varieres i det uendelige med krydderier i dejen og forskelligt tilbehør som topping.

Bananpandekager kan det hele

Bananpandekager er perfekt, når de overmodne bananer skal have et formål. Modne bananer er desuden gode for smagen, de er sødere, og så er de nemmere at mose, når de skal bruges i madlavningen. Så kan du tilmed prale af, at dine bananpandekager er lavet uden tilsat sukker. Bananpandekager er super til madpakker, til den lille sult og kan bruges som en rigtig sommerdessert med forskellig topping af bær, nødder, græsk yoghurt eller is. Banan og peanutbutter går fantastisk sammen og med lidt sirup og hakket chokolade, så er det lige ved at være en rigtig luksusdessert.

Toppingidéer:

  • Ymer, skyr, eller forskellig yoghurt med smag.
  • Frugt og bær af forskellig slags.
  • Kompot.
  • Nødder, hele eller hakkede, frø eller kerner.

Bananpandekager uden æg

Du kan godt lave en version uden æg. Brug lidt mælk i stedet, så dejen får den rette konsistens.

Læs også