pandekager
Desserter

Amerikanske pandekager med blåbær

Amerikanske pandekager er perfekte, når der skal laves brunch i weekenden. De er tykke, svampede og lette at lave, og så smager de vidunderligt med blåbær

Brunch er blevet utroligt populært herhjemme de seneste år - og det er med god grund.

Der er intet så hyggeligt at sove længe i weekenden og bruge hele formiddagen på at nyde en lækker brunch med nybagte boller, røræg og bacon, en god kop kaffe og selvfølgelig hjemmebagte amerikanske pandekager.

Denne opskrift på amerikanske pandekager er meget traditionelt med blåbær, som dog lidt mere utraditionelt er marinerede med hyldeblomst. De hyleblomstmarinerede blåbær tilfører pandekagerne en dejligt frisk sødme.

 

Amerikanske pandekager med blåbær

Tid: ca. 15 minutter + bagetid
Ca. 12 pandekager

Det skal du bruge til amerikanske pandekager

300 g hvedemel
4 spsk sukker
4 tsk bagepulver
1 tsk salt
2½ dl kærnemælk
2 dl letmælk
2 æg
Reven skal og saft af 1 økologisk citron
½ dl smagsneutral rapsolie til stegning
Lidt flormelis til pynt

Hyldeblomstmarinerede blåbær:

1 vaniljestang
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
150 g blåbær

Vild med amerikanske pandekager? Så prøv denne opskrift med vanilje og granatæblesirup

Sådan laver du amerikanske pandekager

Hyldeblomstmarinerede blåbær: Flæk vanilje­stangen og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn ud i hyldeblomstsaften. Tilsæt blåbær og lad dem stå, indtil de skal serveres.

Amerikanske pandekager: Bland hvedemel, sukker, bagepulver og salt i en skål.

Pisk kærnemælk med mælk og æg og rør det i melblandingen, mens der piskes, indtil dejen er tyk og jævn. Tilsæt reven citronskal og saft.

Bag de pandekagerne i olien. Dejen fordeles bedst med en spiseske. Bag to pandekager ad gangen på en slip-let pande. Pandekagerne flyder lidt ud, så der skal være god plads imellem dem.

Når over­fladen er fyldt med bobler, vendes de pandekagerne med en paletkniv. Bag til pandekagerne er gyldne.

Server de lune pandekager med et drys flormelis og hyldeblomst­marinerede blåbær.

Der skal selvfølgelig også serveres hjemmebagt brød til brunchen. Men gider du heller ikke ælte brød? Her får du den perfekte opskrift på brød der ikke skal æltes