Brød

Brydeboller med kokos og citron

Det er ganske vist ikke kage, men bollerne her er mindst lige så gode til at tilfredsstille den søde tand. Her får du opskriften på brydeboller med kokos og citron

Forberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 2 t
Antal personer: 10

DET SKAL DU BRUGE

25 g gær
2½ dl vand
150 g yoghurt naturel 0,5 %
25 g kokosolie
1 citron, fintrevet skal og saft
1 tsk. salt
2 spsk. honning
50 g kokosmel
Ca. 450 g speltmel, sigtet

Opskrift - sådan laver du brydeboller med kokos og citron

 
1. Rør gæren ud i lunt vand. Tilsæt yoghurt, kokosolie, citronskal, citronsaft, honning og ⅔ af kokosmelet. Rør dejen godt sammen og rør hvedemelet i lidt ad gangen. Dejen må gerne være klistret. Dæk skålen med husholdningsfilm og lad den hvile 1 time.
 
2. Sæt 10 boller med skeer i en stor smurt springform, så de kan vokse sammen. Lad dem hæve i 30 min. Drys med resten af kokosmelet og bag dem ved 210° i ca. 20 min., til de er gyldne og gennembagte.
 
Energi pr. bolle:
245 kcal. Fordelt på: fedt 24 %, protein 9 %, kulhydrat 67 %