Ostebrød med squash
Foto: Bjørn Jakobsen
Ostebrød med squash er et lækkert madbrød, der både smager godt, som det er, eller som tilbehør til en god suppe.
Ostebrød med squash er bagt med hvid hvedemel, som er fuldkornsmel, der er malet så fint, at det ikke virker groft, og brødet bevarer sin lækre luftighed, samtidig med at det er fyldt med sunde fuldkorn.
Ostebrød med squash
Tid: 20 min. + Hævetid: 2 x 45 min. + Bagetid: ca. 30 min.
Madbrød med min. 12 skiver
Det skal du bruge
25 g gær
2½ dl vand
1 tsk salt
1 tsk honning
2 spsk olivenolie
200 g hvid hvede (fuldkornsmel, malet af hele kornet, indeholder alle fibre, vitaminer og mineraler)
150 g squash
Ca. 300 g hvedemel
100 g revet mozzarella
Sådan gør du
1. Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt, honning, olivenolie, hvid hvede og groftrevet squash. Lad det trække i 5 min. og tilsæt hvedemel lidt ad gangen.
2. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve under et fugtigt viskestykke i 45 min.
3. Slå dejen ned, tril den til et aflangt brød, drys med ost og skær brødet i tre lange strimler, så det stadig hænger sammen i den ene ende. Flet brødet, læg det på en bageplade med bagepapir og lad det efterhæve til dobbelt størrelse i ca. 45 min.
4. Bag brødet ved 200 grader i ca. 30 min. og nyd det, mens det stadig er lunt. Ostebrød med squash kan også fryses og lunes inden servering.