https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/07/27/27-barbecuesauce/berbecue-stor.jpg
Mad

Lav din egen barbecuesauce

4. juli 2012
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Der er ikke noget bedre end at grille, og med denne opskrift kan du lave din helt egen barbecuesauce

Opskrift på en mild barbecuesauce, som er god til marinader, grill- og stegemad og i supper eller som dip.

Ingredienser til barbecuesauce
Ca. 1 ¼ l2 spsk olie
2 løg
2 fed hvidløg
1 rød chili
2 stilke bladselleri
500 g tomater
1 æble
1 dl portvin
½ dl vineddike
1 spsk farin
1 spsk gule sennepsfrø
Salt, peber
Et nip allehånde
½ tsk revet muskatnød

Bag dine egne grovflute til grillfesten

Sådan laver du barbecuesauce

Kom olie i en gryde og damp hakket løg, hvidløg og chili.
Tilsæt ituskåret selleri, tomater og æble sammen med portvin, eddike og sukker.
Kog op og tilsæt krydderier. Lad det hele koge i ca. 30 min. hvorefter det blendes.
Hæld op i en skål og smag til evt. med mere salt, peber, chili.
Hæld på skoldede glas og opbevar i køleskabet. Holder ca. 2 uger. Kan evt. fryses.

Prøv også: Tomatchutney

Læs også