https://imgix.femina.dk/media/823696bf8175412b813f616a7ade4063.jpg
Mad

Farseret aubergine

30. juni 2021
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Lækker opskrift på farseret aubergine med lammekød. En super lækker ret, som passer perfekt til aftensmaden. Hvis man ikke er til lammekød, kan det erstattes med hakket okse-, svine- eller kyllingekød
40 min2 personer
Tid i alt 50 min

Det skal du bruge

  • 1 aubergine
  • 1 tsk olie
  • 250 g hakket lammekød
  • Salt og peber
  • 1 spsk revet løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 drys stødt spidskommen
  • ½ tsk revet skal af en usprøjtet citron
  • 1 stor spsk korender
  • 1 lille æg
  • 1 spsk rasp

Opskrift - sådan laver du farseret aubergine

  1. Flæk auberginen, udhul den og hak indmaden. Svits indmaden på en pande i olie.
  2. Rør kødet med salt, peber, løg, presset hvidløg, spidskommen, citronskal, korender, æg og rasp.
  3. Tilsæt aubergine-indmaden.
  4. Fyld farsen i aubergineskallerne og stil dem i et ovnfast fad
  5. Hæld lidt vand ved og bag auberginerne i ovnen ved 200 grader i 35-40 min.
  6. Server med fx en grøn salat.

Læs også