Ida Davidsen smørrebrød: Et stykke med "Lene Espersen"
Aftensmad

Ida Davidsen smørrebrød: Et stykke med "Lene Espersen"

3. juni 2010Opdateret 12. april
af Ida Davidsen
Også politikere kan opnå at få opkaldt et stykke smørrebrød fra Ida Davidsen efter sig. Her er det konservative Lene Espersen.

Det skal du bruge

  • ½ skive rugbrød med smørv
  • 8 skiver hvidvinskogte kartofler
  • 2 spsk aïoli (hvidløgsmayonnaise, kan købes færdig)
  • 4 stykker kogt krabbekød, evt. Alaska kongekrabbe (fra dåse)
  • 1 spsk CaviArt lakserogn
  • En dusk dild til pynt

Fremgangsmåde

  1. Kog kartoflerne i halvt vand og halvt hvidvin plus ½-1 dl eddike og salt.
  2. Når kartoflerne er i kog, skal de prikkes med en gaffel.
  3. Køl dem af, når de er kogt.
  4. Læg kartoffelskiverne taglagt på det smurte brød, og læg aïolien i en bræmme på langs.
  5. Anret krabbekød på den ene side og lakserogn på den anden side oven på aïolien.
  6. Pynt med dild.

Ses flere opskrifter på smørrebrød her.

Læs også