Blåbær-cheesecake
Brød og bagværk

Blåbær-cheesecake

19. december 2013
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Rasmussen
Cheesecake og blåbær er to gode ting, der kun bliver endnu bedre af at blive sat sammen

Blåbær-cheesecake er en af de rigtig gode inden for kategorien cheesecake. Kombinationen af den bløde ostecreme og de syrligt søde blåbær er intet mindre end himmelsk i denne blåbær-cheesecake.

Blåbær-cheesecake

16 stk.

Det skal du bruge

Bund:
200 g smør
250 g digestive
75 g kokosmel

Ostecreme:
500 g mascarpone
eller flødeost naturel
1 dåse kondenseret mælk
Saft og fintrevet skal af
1 økoappelsin
1 stang vanilje
75 g sukker
5 blade husblas

Pynt:
250 g blåbær

Selvom du jo ikke behøver en undskyldning for at spise blåbær-cheesecake, så får du her en rigtig god grund til, hvorfor du skal spise blåbær(-cheesecake)

Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde. Knus kiksene f.eks. i en foodprocessor eller multihakker. Rør kiks og kokosmel sammen med smeltet smør. Beklæd en tærteform eller en lille bradepande, ca. 20 x 30 cm, med bagepapir og pres blandingen godt ned i, så hele bunden er dækket.

Pisk mascarpone, kondenseret mælk, appelsinskal og -saft, vaniljekorn og sukker godt sammen. Læg husblassen i blød i 5 min. i koldt vand og smelt den over vandbad. Hæld den smeltede husblas i ostecremen, mens der piskes.

Hæld ostecremen hen over kiksebunden og sæt tærten i køleskab i mindst 2 timer, til den er fast og skærbar.

Pynt din blåbær-cheesecake med blåbær og server.

Selvom denne blåbær-cheesecake er helt fantastisk, kan man jo godt lave endnu en cheeseckage. Denne cheesecake er med to slags chokolade. Mums!

Er du helt vild med chokolade? Klik dig igennem det inspirerende galleri med 25 fantastiske opskrifter med chokolade:

[aller-gallery:3]

Læs også