Hår

Hårtørrer guide: Tips og tricks til smukt og sundt hår

De fleste af os har en hårtørrer derhjemme – men ved du egentlig, hvordan den bruges optimalt? Ved hjælp af nogle få tricks kan du bevare håret sundt og smukt og samtidig komme hurtigt ud ad døren med tørt hår

Travle morgener er hverdagskost for rigtig mange. Vi vil gerne springe over, hvor gærdet er lavest, hvis det er muligt, så det våde hår vrides rundt i en håndklædeturban, mens vi klarer alle mulige andre ting. Hårtørringen bliver kun delvis, fordi vi i sidste ende alligevel ikke har tid til at tørre håret helt færdigt, så håret kommer desværre til at se trist, glansløst og slidt ud. Men ifølge Mette Boll Petersen, Scandinavian creative educator hos Ghd, skal der kun få ændringer til, for at håret kan bevare sin naturlige og sunde udstråling.

Se også: 9 nemme tips til langt hår

• Afslut med koldt vand i badet
Det varme vand åbner skællaget på hår-strået, og det kolde forsegler det igen. Det betyder, at håret vil fremstå blankere, da lyset bedre kan reflekteres i håret, hvis du afslutter med det kolde gys.

• Drop håndklædeturbanen
Hårstråene er meget sårbare, når de er våde, og knækker derfor let - især når håret vrides rundt i en turban. Dup i stedet håret forsigtigt med et håndklæde.

• Start udredningen nedefra
Da de våde hårstå er ekstra sårbare, er det en fordel at starte udredningen nedefra, da hårspidserne oftest filtrer sig sammen. Arbejd dig herefter op mod hovedbunden, så undgår du de værste hårknuder og knækket hår.

• Brug beskyttelse
Helt ligesom huden har også håret brug for beskyttelse. Benyt derfor heat-protection-produkter, så håret ikke udtørrer helt under stylingen.

• Spring en hårvask over
Det er hårdt for håret at blive vasket hver dag, så hvis du kan undgå det og evt. nøjes med tørshampoo i stedet, vil det være skånsomt for håret.

• Varm eller kold hårtørring?
Varm luft åbner skællaget på hårstrået og gør det lettere at style. Den kolde luft lukker skællaget igen. Det er derfor en god idé at tørre håret 70-80 % tørt med varm luft, skabe det look, du ønsker, og afslutte de sidste 20 % med kold luft, så er der mere hold på håret.

• Med hårene og ikke imod
Vend altid næbbet på hårtørren nedad, så du tørrer håret med skællagene og ikke imod. Det skaber et sundere og mere glansfuldt hår.

• Helt tørt
Sørg for altid at tørre dit hår helt. Vådt eller fugtigt hår er mere sårbart end tørt. Det knækker hurtigere og er modtageligt over for eksterne skadelige påvirkninger som sol, forurening, røg m.m.

• Hold hænderne væk
Dine hænder er fyldt med skidt og fedt, så hvis du kan undgå det, så hold hænderne langt væk fra håret - også selv om du føler, du liiige løfter det ved at ugle det i hovedbunden i løbet af dagen.

... små ændringer, der nok skulle kunne klemmes ind i den daglige morgen-rutine, hvis du ønsker et synligt og mærkbart resultat helt ud i længste hårspids.

Se også: Festlige lokker: Få looket step by step
 

 

Læs mere om: