Hår

Hårtørrer guide: Tips og tricks til smukt og sundt hår

De fleste af os har en hårtørrer derhjemme – men ved du egentlig, hvordan du får det bedste ud af din rutine? Ved hjælp af nogle få tricks kan du bevare håret sundt og smukt og samtidig komme hurtigt ud ad døren med tørt hår.

Det fleste af os har en hårtørrer derhjemme.

Nogle af os bruger den primært til tørre håret, andre til at style håret på en bestemt måde. Men får du det optimale ud af din hørtørring?

Få det bedste ud af din hårtørrer

Allerede fra du stiller dig ind under den varme bruser om morgenen, til du finder hårtørren frem, er der mange små ting, der kan gøre håret trist, mat og slidt.

Ifølge Mette Boll Petersen, der er creative educator hos Ghd i Skandinavien, skal der dog kun få ændringer til, at du får det bedste ud af din hårvask og føntørring, så dit hår holder sig sundt og blankt hele året. 

Her får du inspiration til at bruge din hårtørrer optimalt og få et glansfuldt hår. 

LÆS OGSÅ: 5 typisk fejl du laver med dit glattejern

Når du vasker hår:

• Afslut med koldt vand i badet
Det varme vand åbner skællaget på hårstrået, og det kolde forsegler det igen. Det betyder, at håret vil fremstå blankere, da lyset bedre kan reflekteres i håret, hvis du afslutter med det kolde gys.

• Spring en hårvask over
Det er hårdt for håret at blive vasket og (føntørret!) hver dag, så hvis du kan undgå det og evt. nøjes med tørshampoo i stedet, vil det være skånsomt for håret.

• Drop håndklædeturbanen
Hårstråene er meget sårbare, når de er våde, og knækker derfor let - især når håret vrides rundt i en turban lige efter badet. Dup i stedet håret forsigtigt med et håndklæde, før du finder din hårtørrer frem. 

Forkæl dig selv og få femina leveret hver uge. Køb et abonnement her

Før og under føntørring:

• Start udredningen nedefra
Da de våde hårstå er ekstra sårbare, er det en fordel at starte udredningen nedefra, da hårspidserne oftest filtrer sig sammen. Arbejd dig herefter op mod hovedbunden, så du undgår de værste hårknuder og knækket hår. Det er altid en god ide at redde håret godt igennem før føntørring. 

• Brug beskyttelse
Helt ligesom huden har også håret brug for beskyttelse mod den hårde varme fra din føntørrer. Brug derfor et varmebeskyttende plejeprodukt forud for din føntørring for at undgå varmeskader, og at håret udtørrer. 

• Varm eller kold luft fra din hårtørrer?
Varm luft åbner skællaget på hårstrået og gør det lettere at style. Den kolde luft lukker skællaget igen. Det er derfor en god idé at tørre håret 70-80 % tørt med varm luft, skabe det look, du ønsker, og afslutte de sidste 20 % med kold luft, så er der mere hold på håret. Den kolde luft 'låser' nemlig din frisure og sikrer et bedre hold. 

• Med hårene og ikke imod
Vend altid næbbet på din hårtørrer nedad, så du tørrer håret med skællagene og ikke imod. Det skaber et sundere og mere glansfuldt hår.

LÆS OGSÅ: Dårlig hårdag? Disse tricks kan redde dig

• Helt tørt
Sørg for altid at tørre dit hår helt med hårtørren. Vådt eller fugtigt hår er mere sårbart end tørt. Det knækker hurtigere og er modtageligt over for eksterne skadelige påvirkninger som sol, forurening, røg m.m.

• Hold hænderne væk
Dine hænder er fyldt med skidt og fedt, så hvis du kan undgå det, så hold hænderne langt væk fra håret - også selv om du føler, du lige løfter det ved at ugle det i hovedbunden i løbet af dagen. 

Alt i alt er det små ændringer, der giver synligt og mærkbart resultat helt ud i længste hårspids.

I denne video kan du også få inspiration til, hvordan du bruger din hårtørrer på den mest optimale måde.

Video-guide: Undgå disse hårtørrerfejl

Læs mere om: